EM TuningChris Nott
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7

    CD Player/Radio skipping and rear wiper problem

    Hi Guys, apologies if this has been posted before, I cant see it has.

    Basically my cd player in my A3 is giving me trouble, a few months back a friend accidnetally put 2 cds in at the same time. I managed to remove it and all was fine for a while.

    Shortly before removing it my rear wiper stopped working and is now half way up by rear window and wont respond. I have no idea if this is linked or just coincidence.

    Now the radio will only work with the preset stations, sometimes it will try automatically to tune itself in to other stations which is annoying.
    I cannot manually tune a station in, the buttons on the radio either dont respond or give the wrong function. The only button that works properly is the volume and power button.

    As for playing cds you cannot skip through songs as pressing any button will cause it to skip.

    Basically the radio has a mind of its own and just do what it wants.

    Ive removed the radio and left it for 24 hours and put it back in but it hasnt worked. Ive even removed the battery but again no joy.
    Interestingly im pretty sure its meant to ask for the safe code when doing the above but neother time its asked.

    Is it likely to be an electric fault or one with the cd player itself?

    Thanks for any suggestions.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    kwistof's Avatar
    South East Events Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    SE Kent
    Posts
    2,100

    My Social Networking

    Follow kwistof On Twitter Visit kwistof's Youtube Channel Visit kwistof's Instagram Channel
    Hi David and welcome to the forum,

    Where are you from mate? There could be some people in your area that could possibly help.

    I'm almost certain that the rear wiper would have nothing to do with trouble with your CD player.

    I'm not 100% clued up on how/why that's occurring....but could you add the year of your A3 and also what cd player/system you have?

    Very strange it doesn't ask for a safe code when the battery has been removed as well.....something is definitely not right.
    2000 S3 APY

    18" BBS RSII with Michelin PS3s, 20mm H&R adapters, Relentless 3" DP and Sports cat, B5 V1 induction kit, cone filter+heat shield, Forge 007P, Awesome GTI SMF, AP coilovers, Facelift rear lights, Full Powerflex poly bush kit, R32 Rear ARB, SAI delete, N249 by-pass, Upgraded Engine mounts with Polytek, Stage 1 CC at Badger 5.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    cheers mate.

    Im from the north wales coast and to be fair I havent really looked around for any help as of yet except for online.

    Ive seen a guide here how to maybe fix the rear wiper issue so ill get cracking with that later, its just the radio thats doing my head in.

    I think (not a good start is it?) that its 2006 model and the cd player is the standard "audi concert" system.

  5. #4
    kwistof's Avatar
    South East Events Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    SE Kent
    Posts
    2,100

    My Social Networking

    Follow kwistof On Twitter Visit kwistof's Youtube Channel Visit kwistof's Instagram Channel
    No worries,

    Unfortunately you have posted this in the 8L section- so a different model from your 2006 A3 (8P).

    I'm sure a helpful mod will be able to re-direct this to the correct area and someone can give you some help with identifying your problem. Have a play with the search bar at the top right as someone may have had a similar issue before....but it could have been worded slightly differently.

    Hope you get it sorted

    Chris
    2000 S3 APY

    18" BBS RSII with Michelin PS3s, 20mm H&R adapters, Relentless 3" DP and Sports cat, B5 V1 induction kit, cone filter+heat shield, Forge 007P, Awesome GTI SMF, AP coilovers, Facelift rear lights, Full Powerflex poly bush kit, R32 Rear ARB, SAI delete, N249 by-pass, Upgraded Engine mounts with Polytek, Stage 1 CC at Badger 5.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    ah sorry, newbie problems!

    Thanks for your help. Is it best to wait for it to be moved rather than repost?

    thanks again.

 

 

Similar Threads

  1. Audi A3 rear wiper problem
    By Happyunited in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2008, 10:40
  2. Help Needed- Rear Wiper problem.
    By 1.8JT in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 22nd December 2007, 15:46
  3. Rear Wiper Problem
    By in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 6th September 2006, 20:40
  4. Rear Wiper Problem.
    By imported_Spin140 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 9th June 2005, 14:21
  5. rear wiper problem
    By azures3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 29th March 2005, 17:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO