Chris NottAH Fabrications
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Slough
    Posts
    84

    MAF Signal Too High!

    Hi guys had an intermittent fault code pop up. It's the third time it's happened now. Only happens when I'm really booting it!

    I did some logs a while ago posted up on here and it was flowing a lot of air 202g/s in fact. So is this just a faulty MAF?
    car is standard apart from n249 and neuspeed cone.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,602
    Sounds like it tbh... 202gs is remap airflow and if your car is std then this is potentially why the code has popped up...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Slough
    Posts
    84
    Change it for a new one then?

  5. #4
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,602
    If you haven't changed it recently or don't know when it was last changed then its worth doing anyway... I got through 3 genuine ones in 18 months before now... last one I had lasted nearly two years... contrary to popular belief MAF's fail quite regularly but its less noticeable on a std car so most people are blissfully unaware...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Slough
    Posts
    84
    Ill get a new one from TPS I think! The general consensus on the logs was that the MAF is over reading

 

 

Similar Threads

  1. Maf signal too high
    By darren t in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 3rd April 2013, 10:11
  2. Replies: 0
    Last Post: 28th March 2013, 10:58
  3. high fuel consumption (act maf readings too high)
    By navicx in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 1
    Last Post: 2nd September 2012, 17:40
  4. 16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High
    By dellboy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 21st June 2011, 14:59
  5. MAF signal too high. any ideas?
    By Prawn in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 25th October 2010, 21:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO