AH FabricationsSky Insurance
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Kent
    Posts
    459

    My Social Networking

    Add Tim_Attard on Facebook

    on and off red oil can?

    Hi guys seem to be having endless problems with my oil pressure it had a blocked pick up a few months back and recently after deleting the PVC I randomly get the red oil can (has happened twice) but when I turn off the ignition and back on it goes I also sent it to the garage to get the pressure checked and they said its fine?

    What could it be it scares the c%&p out of me when it comes on
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,436
    could be the sensor

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Manchester
    Posts
    44
    I had the same issue on my old a3 when I first did the pcv delete. Turned out I didn't block the brake boost pipe up properly.

    Once I sealed that up correctly the oil pressure light never came back on again.

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Kent
    Posts
    459

    My Social Networking

    Add Tim_Attard on Facebook
    hmm you see i had trouble with the brake booster as i have an aum so i had 2 nipples under the inlet and the piping was different to the guide so i just left it attached could this be it?

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Manchester
    Posts
    44
    To be honest I have no idea haha. I just stood there and watched my mate sort mine at his garage.

    sorry I couldn't help.

  7. #6
    AVLO's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Doncaster
    Posts
    268
    do you get any tapping in the time the light is on? i wouldnt like to be the bearer of bad new but could it possibly be a oil pump problem? i only ever had the red oil light flash up once and it was the pump that stopped
    BRING ON THE WET WEATHER ​QUATTRO FTW

 

 

Similar Threads

  1. Red oil can warning on my 'new' S3
    By DaVinche14 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 17
    Last Post: 29th March 2013, 10:47
  2. Relays, red oil can, crazy beeping, HELP!!
    By Sean's AGU in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 9th January 2013, 17:15
  3. Red oil can of doom!
    By Chriscooke in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 25th June 2012, 18:27
  4. Boost shutting on and off under slow acceleration??
    By Craigybaby37_A3quattro in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 15th February 2007, 06:54
  5. The Wolf and Little Red...
    By rraghvani in forum Jokes, Games & Humour
    Replies: 3
    Last Post: 23rd November 2006, 22:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO