JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84

    Help ticking noise fuel rail not charcoal canister

    Evening all
    As title says i have got a slight problem with a ticking noise it is really loud i first thougt it was coming from inside the car untill i went outside had a look and it is coming from my fuel rail and not my charcoal canister which i know ticks. The ar struggles to start since this ticking noise has come earlier today.

    Has anyone ever experienced this and could give me an idea what is wrong or what to do i will give it a scan on vagcom in the morning to seenif anything comes up

    Thanks grant

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Redhill Surrey
    Posts
    635

    My Social Networking

    Add Grale1 on Facebook
    Wish I could help you mate, I have a rattle on mine when idling,
    A3 1.8t AGU, fk ak street coilovers, silicone tip, silicone turbo outlet pipe, forge 007p ( yellow spring ), 80mm jetex cone filter, 3" cold air feed, 3" downpipe and de cat, R-tech stage1 map 187bhp- 227ft

  4. #3
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Oooh really pal bad times. Ive searched everywhere but cant find anything about this its just started today but since it has started the car struggles to start bad times man

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Redhill Surrey
    Posts
    635

    My Social Networking

    Add Grale1 on Facebook
    Hope you get to the bottom of it and get it sorted, ill look into my rattle in due course, like you said plug it in to vag com see if anything comes up
    A3 1.8t AGU, fk ak street coilovers, silicone tip, silicone turbo outlet pipe, forge 007p ( yellow spring ), 80mm jetex cone filter, 3" cold air feed, 3" downpipe and de cat, R-tech stage1 map 187bhp- 227ft

  6. #5
    jay1601's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    kingsclere
    Posts
    1,247
    injector ?
    Audi A3 8L 1.8T breaking.
    front bumper, impact bar, slam panel, full engine and loom sold.
    everything else for sale.

  7. #6
    Vex182's Avatar
    Guess what I drive...

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Hinckley
    Posts
    872

    My Social Networking

    Add Vex182 on Facebook
    Fuel pump not supplying enough fuel?
    Silver 2002 Audi S3 225 (BAM) since March 2011.

    Mods: Badger5 2.2 TIP, Jetex filter, PCV delete, 710 DV, Standard N249 in use, R-Tech Stage 1 TiV Remap, Audi TT Pedals, Red Dogbone, Polybushed tie arms. All silicone boost pipes, Michelin PS3s, Red V6 coil packs, MK4 flat blade conversion, retrofited cruise control.
    Currently: 254bhp - 276lb/ft (174bhp/ton) as of 11/02/2013 On V-Power

  8. #7
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    That was exactly what i was thinking not enough fuel going through the system hense why its not atarting.

    Does anyone know how or if i an check it

    Thanks grant

  9. #8
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    I would unclip the Fuel pressure regulator on the fuel rail, and make sure its not blocked by disintegrating fuel line first..
    Bill had a pic showing one blocked once..

  10. #9
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Cheers for that dave i think it hasnt been replaced or even the hose from the fpr. Do i just take out the hose and the clip from it
    Thanks grant

  11. #10
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    759
    The clicking sound you can hear is your tb trying to reset.
    its because your wiring to the tb on the side is loose, unclipped or corroded.
    i had this problem and drove me insane.
    if you take your inlet pipe off you will see the butterfly going nuts.

  12. #11
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Where do i start then just take off the inlet pipe straight to my tb. Do i need to do a tb reset on an agu ?
    Thanks grant

  13. #12
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    759
    the problem is your wiring.
    yes you can take the hose off your tb(the one from the intercooler) to check to see if the butterfly is the clicking noise

  14. #13
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Ok ill take that off in the morning is there anything i should look out for inside the tb once i take the hose off

    Thanks grant

  15. #14
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    759
    nope.
    If the butterfly is clicking try moving the connector on the tb to try and stop it clicking

  16. #15
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    I tried moving it i took the hose to the tb off thats fine cant seem to find the problem.

    Ive also taken off the fpr and now cant get the horse looking clip back in as the fpr doesnt want to go all the way down any advice thank you

  17. #16
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    push and twist..it will go..., or take an injector out first

  18. #17
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Ok i will try again. To take an injector out dont i have to take the rail out as well
    thanks

  19. #18
    Snash7's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Horley surrey
    Posts
    84
    Right ...
    Got the rac out to have a look he first said its flooded as he thought he could smell alot of fuel. He then managed to start it with a jump pack after giving the starter motor a beating.

    He plugged it in to his laptop and the ect sensor come up as a fault so i will change that tomorrow but could the ect make the car not start and also every time the ticking noise comes the fuel pump primes can it cause so many problems.
    Thanks grant

 

 

Similar Threads

  1. Strange Loud Clicking noise Fuel rail/injectors :s
    By S3_chris 11 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 8th October 2012, 17:05
  2. HELP! Ticking noise from engine
    By smudge_don in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 27th February 2009, 23:04
  3. Ticking noise from engine (not the normal one)
    By mattyboy199 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 19th November 2008, 22:40
  4. HELP-ticking noise from engine
    By donnylad in forum Classic Audi Forum
    Replies: 1
    Last Post: 28th August 2006, 21:08
  5. Consistent TICKING noise? Please help!
    By 97AUDIA418TQ in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 3rd October 2003, 22:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO