EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Gordie_S3's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    72

    Help - S3 random surging no fault codes

    Hey guys,

    I recently scanned my S3 and found that the pre-cat oxygen sensor was faulty and I replaced it with a new one. Shortly after replacing it iv noticed my s3 would 'surge' or cut out randomly through out the revs while driving.

    No fault codes either when I scan it.

    Could it be something with the fuel? Fuel filter....fuel pump...injectors?

    Thanks in advanced guys!

    (Details of car: AMK, V3 CAI Badger5, N249 bypass, Forge splitter)

    G

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,061
    Check your Fuel pressure reg for a blockage...

  4. #3
    Gordie_S3's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    72
    Put a new one in, its a bit better but the surge cut off still seems to be there. Its lacking on power aswell

  5. #4
    Gordie_S3's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    72
    So after a day of driving, no differences with new FPR.

    Symtoms are more like hiccups/ fuel cut when I put the throttle down. N75 valve? But it would throw a code if it was faulty?

  6. #5
    Gordie_S3's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    72
    Went into this a little more as its gotten really annoying and I need to get it sorted before the tune...so I put a new fuel filter, re-tensioned knock sensors, new plugs, new MAF, checked boost leaks, couldn't see any vac leaks or hear, no bursts PCV pipes.

    Only fault codes that come up are..

    17524 - Oxygen (Lambda) sensor heating, b1 s1
    P1116 - 35-00 - open circuit
    17511 - Oxygen (Lambda) sensor heating, b1 s1
    P1103 - 25-00 Performance too low

    The replacement oxygen sensor I put in wasn't a Bosch unit and it was doing the same symtoms (hesitating, misfiring etc). I bought the exact Bosch replacement, but I have to wait for it till it comes from the states. Could it initially be this? It still throws readings threw logs.

    Ive done a few logs and the ecu isn't pulling any timing either...

 

 

Similar Threads

  1. vag com fault codes..... any help out there please?????
    By shufti in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 4
    Last Post: 12th March 2007, 03:43
  2. misfiring fault, tech help needed - have vagcom fault codes
    By shufti in forum General Technical / How To
    Replies: 5
    Last Post: 16th June 2006, 22:14
  3. Help with Fault Code
    By madkebab in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 3
    Last Post: 23rd February 2006, 13:15
  4. Fault Code 01247 - Charcoal Filter Solenoid - Help please
    By imported_VaulterTim in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 2
    Last Post: 9th January 2006, 11:52
  5. Help: Fault code 16795
    By imported_rustys3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 2nd June 2005, 17:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO