Volks AutosChris Nott
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Sm3g's Avatar
    STANDARD S3 (225bhp)

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    leeds
    Posts
    64

    Unhappy possible blown rear speaker!!!!

    evening folks

    my passenger rear speaker is making a crackling and whining noise even with the volume turned down on the sterio its doing my head in,,is there anyway of just disconnecting the rear speakers,,as i tried having a go at getting to the speaker today and im not right sure on how to take the door card of etc...

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Lemon S3's Avatar
    Alex

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bicknacre, Essex
    Posts
    1,314
    I'm pretty sure the card just pops off, need to remove the seats as well though i think.
    1999 APY S3 Imola Yellow

    PS3: Broady_11

  4. #3
    Sm3g's Avatar
    STANDARD S3 (225bhp)

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    leeds
    Posts
    64
    thanks alot.il try have a look tomoz when i get chance,just dont want to break anything,haha

  5. #4
    Sm3g's Avatar
    STANDARD S3 (225bhp)

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    leeds
    Posts
    64
    im wondering if it could just be a loose wire of some kind,as i recently fitted a new refurbished radio 2weeks ago,the noise is like whining to the sound of my engine speed if you know what i mean,and if i bang on the side of the radio it goes away for a few secs then comes back????

  6. #5
    Essflee's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,995
    Sounds like at bad earth, this will cause the whine through your speakers related to engine speed
    revo'd

  7. #6
    jimmp's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Posts
    146
    Hey-

    are you running line-level feeds to your subwoofer first?

    This contains the amps to run the rest of the system- the noise you describe sounds like a bad ground link on the channel for that part of the car- if you've never been in-about the subwoofer you need to check out the headunit connections you've made in the dash...

    JimP

 

 

Similar Threads

  1. Rear speakers blown
    By AND73W in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 27th January 2010, 11:38
  2. Blown bose rear speakers
    By Mr K in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 9th January 2009, 16:43
  3. Rear speakers not working
    By V1RDE in forum In-Car Entertainment
    Replies: 3
    Last Post: 1st November 2003, 16:47
  4. sony and very quite rear speakers
    By bredhurststeve in forum In-Car Entertainment
    Replies: 1
    Last Post: 9th October 2003, 21:58
  5. Anyone changed the rear speakers in a Bose TTR?
    By clived in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 17th April 2003, 23:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO