Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wales
    Posts
    24

    Amk engine S3 going into limp mode if driven hard

    Hi all

    Not posted on here for a long time , I have a AMK engine S3 and i'm having a problem with it
    the car drives lovely but if you give it some wellie it goes into limp mode without any CEL lights coming on
    and losing loads of boost, the turbo still spools up and you can hear it in the cabin of the car

    the only way to sort it is to disconnect the battery for a minutes and then it drives like it should
    however only after a short time it reverts back to limpmode

    any idea's its completely standard apart from a K&N pannel filter

    Bollo

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,439
    Scanned for fault codes? sounds leak related...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wales
    Posts
    24
    scanning with my mates VAGcom tomorrow

    previous owner said nothing shows up on the scanner

  5. #4
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,439
    If it goes into limp mode it would have thrown a fault code... previous owner could be telling porkies or just using a generic scanner which doesn't pick up all VAG related codes... a scan with VCDS should show up any codes that were missed

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wales
    Posts
    24
    Thanks tuffty

    will check it and post results

 

 

Similar Threads

  1. 1.9tdi sport 130 - lack of power, engine going into limp etc
    By DodgeT in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 18
    Last Post: 16th August 2012, 19:06
  2. A4 2.0tdi going into limp mode - HELP!
    By Nogmeister in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 26th July 2012, 12:00
  3. car keeps going into limp mode please help.
    By Steveo_A3_1.8t in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 21st December 2011, 17:48
  4. TURBO CUT OFF - GOES INTO LIMP MODE
    By AUDI 130BHP TDI SPORT in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2008, 00:40
  5. Going Into Limp Mode
    By johnboy1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 25th October 2004, 17:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO