EM TuningChris Nott
Results 1 to 6 of 6

Thread: Losing speed

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    17

    Losing speed

    Hi friend! I have Audi A3 8l 1.9 TDI 66kw 1999year..i have a problem with speed.. when the accelerator past 3 (1/minx1000), the engine loses the power, the accelerator pedal is passive..like the car is choking..
    p.s sorry for my english..

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Cobra88's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Live in Ipswich Suffolk (orig from W London)
    Posts
    441
    Change the Diesel filter and scan for fault codes with VCDS

    Could be blocked Fuel fiter
    Blocked Catalyst
    No vent in fuel cap etc etc
    or many other faults

    Scan it for codes and see what it tells you is broken
    2004 Audi A4 (B6) 1.9Tdi 130 Sport (6) Avant in Dolphin Grey.
    18" S4 AVUS, RS4 Rear Roll Bar, Leather Alacantra Sport Seats, Shark Performance 170 Remap,
    BOSE, XtronsA4A double din, Full DIS, Autolocks & Alarm Chirp.
    Avant Sport 1.8T Valance with twin exit.


  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    17
    I make diagnostic, and there is no trouble codes.. I forget to say that when it shows the problem, I power off the engine..and is good...but when again past 3 rpm again same problem..

  5. #4
    Cobra88's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Live in Ipswich Suffolk (orig from W London)
    Posts
    441
    Sounds like your overboosting and hitting limp mode
    but odd to have no fault code

    can you do an auto scan in VCDS and post the log in here ?
    Regards
    Rick
    2004 Audi A4 (B6) 1.9Tdi 130 Sport (6) Avant in Dolphin Grey.
    18" S4 AVUS, RS4 Rear Roll Bar, Leather Alacantra Sport Seats, Shark Performance 170 Remap,
    BOSE, XtronsA4A double din, Full DIS, Autolocks & Alarm Chirp.
    Avant Sport 1.8T Valance with twin exit.


  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    17
    IMG_20130315_174617.jpg
    I made diagnostic with other kit and shows P1557 (Charge Pressure Control: Positive Deviation), and in AutoData shows this.. but I can't find this sensor on engine..can you help me? with some picture or etc..

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    17
    BUMP!

 

 

Similar Threads

  1. 190 speeding ticket..............................
    By Gambba in forum General Chat
    Replies: 13
    Last Post: 14th April 2003, 13:41
  2. High speed trolley....
    By mramage in forum Other Brands & Models
    Replies: 13
    Last Post: 11th April 2003, 09:27
  3. needs for speed hot pursuit 2
    By CARACTERE007 in forum Video Gaming
    Replies: 1
    Last Post: 24th February 2003, 17:25
  4. Speed Camera Backlash Continues!
    By Moresauce in forum Other Brands & Models
    Replies: 1
    Last Post: 6th February 2003, 11:55
  5. Speed Humps Kill!
    By Moresauce in forum Other Brands & Models
    Replies: 0
    Last Post: 6th February 2003, 11:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO