Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    barnsley
    Posts
    34

    knock high voltages, driving me crazy

    comin home from work today, noticed a loud tap at low revs when setting off, been to garage and they say my dog bone mount has had it. could this cause the following fault ode to be thrown P0328, as I have have checked wiring to the sensors and swapped the knock sensors around, as well as retorquing both. any ideas would be appreciated, thanks. also checked the voltages on vagcom and cylinder 1 and 2 seem high compared to 3 and 4. had injectors ultrasoniced, new plugs, only thing I haven't had is new coilpacks. I have no noticeable misfire at all neither

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,523

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    replace the wiring with screened cable right back to the ECU. Seen this a few times

  4. #3
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,596
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    barnsley
    Posts
    34
    just looked on net now and apparently the thin black wire in the casing should go to the plug somehow, is this correct as I noticed mine was halfway up the loom

  6. #5
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,596
    There are 3 wires and a screen from memory but the sensor only requires 2 wires...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    barnsley
    Posts
    34
    ok thanks, just going to do what you did. hopefully will solve the problem

  8. #7
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,596
    Did for me

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

 

 

Similar Threads

  1. Knock sensor voltages, help!
    By Endacy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 14th March 2014, 18:07
  2. Knocking noise while driving - S3
    By harps21k in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 25
    Last Post: 19th May 2011, 13:09
  3. knocking sound when driving very slow, more noticable backwards..
    By coyle in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 26th November 2010, 16:37
  4. Squeaks drive me crazy!
    By alecblack in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 18th September 2006, 18:42
  5. HELP!! Alarm driving me crazy!!!
    By mikeA2B in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 5th December 2004, 19:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO