Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    137

    Cam shaft position sensor fault????

    Hi recently my car has been making a loud clicking noise under acceleration since I did a 30 min track day at silverstone now seems down on power so I scanned it and got the code 17746 camshaft position sensor g40 open or short to plus. Ticks over fine when I googled it a lot of the results were saying I the cam could have jumped a tooth? If so what do I need to do new timing belt or have it adjusted? Also will it do any more damage if I still drive it. Also I have just checked the cam belt briefly and does not seem lose as if a tensioner has gone or anything
    Last edited by jay1; 2nd March 2013 at 17:23.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
 

 

Similar Threads

  1. A4 1.8T -Idle speed fluctuating and Camshaft Position Sensor fault!
    By AudiStew in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 12th September 2010, 19:30
  2. Cam shaft sensor = EML
    By chrissy1502002 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st March 2010, 10:51
  3. Cam Shaft Sensor/ Starting Problems
    By ben_turbo1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 29th January 2010, 19:33
  4. AF FSI 2.0 Cam Sensor fault
    By RLilleyman in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 11th September 2009, 18:42
  5. A4 2.0 FSI Cam Sensor Fault
    By RLilleyman in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 11th September 2009, 17:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO