AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Daniel M's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    53

    Central locking & alarm issues

    I was just after a little bit of advice please guys, my A3 developed an issue yesterday which is really annoying. Basically on the way to work yesterday I could hear the central locking mechanism clicking but thought nothing of it. Then once at work I couldnt lock the car using the fob. Every time I pressed the fob to lock it the little led light on the door card flashed and the hazard light button flashed for a brief second but didnt lock the car, then it sets the alarm off??

    After I left work all was fine again, however once at the gym the issue started again leaving me messing about in the car park for 20 mins looking like I was trying to steal the car with the alarm going off all the time.

    Anyway cutting a long story short I found out (off here) how to remove the central locking pump and the alarm siren which I have done. Now when removing the siren I found a lot of water underneath it which is clearly from when I washed the car last week. I have taken the pump out an opened it up and to me it looks fine, cant see anything obvious anyway and it was making a noise when fitted but sounded like a loose connection somewhere? Also the button on the door to unlock the doors from the inside doesnt work, the electric windows dont work either and neither does the car lock itself once moving.


    I have reconnected the pump without the siren now but it doesnt even make a noise now when pressing the fob. Would not having the siren fitted cause the pump not to work? I was under the impression that this would just mean the alarm wouldnt work?

    I can gather the water has caused the fault but without having vcds or vag com I cant check for fault codes, so does anyone know if it is just the pump or would it be best to replace both? By the way the alarm siren has been fine and not beeping prior to this. i just find it strange that when I try to lock the car with the fob or manually in the lock the alarm starts?

    Sorry to be long winded but thought best to explain everything.

    Oh and its an 03 TDi sport.

    Pic of water where siren fixes.
    Attached Images Attached Images

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Sandra's Avatar
    MODERATOR

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    14,336
    Daniel, i think it may be wise to get vcds done on the car, to see if there are other issues. Do you have your own vcds cable?
    Smaller (Local) Events
    Audi-Sport.net online magazine.
    Audi-sport.net Lanyards & Stickers
    To find Audi-Sport-Net members with VCDS check out the MAP.





  4. #3
    Daniel M's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    53
    Unfortunately not, I'm not clued up on vcds etc.

  5. #4
    Sandra's Avatar
    MODERATOR

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    14,336
    Quote Originally Posted by Daniel M View Post
    Unfortunately not, I'm not clued up on vcds etc.
    Ok Daniel, i will see if there is anyone close to you. x
    Smaller (Local) Events
    Audi-Sport.net online magazine.
    Audi-sport.net Lanyards & Stickers
    To find Audi-Sport-Net members with VCDS check out the MAP.





  6. #5
    Sandra's Avatar
    MODERATOR

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    14,336
    Daniel, try a pm to the user below. x

    View Profile: phil_w - Audi-Sport.net
    Smaller (Local) Events
    Audi-Sport.net online magazine.
    Audi-sport.net Lanyards & Stickers
    To find Audi-Sport-Net members with VCDS check out the MAP.





  7. #6
    Daniel M's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    53
    Thanks Sandra great help

  8. #7
    Daniel M's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    53
    Little update reagrding this, had the car on vcds and it brought no fault codes up what so ever.

    Took it to the auto sparky today and they confirmed the rear washer pipe had come away under the sub woofer and leaked all over the electrics. His actual words were that the electrics are rotten. So this is all being sorted today, fingers crossed I should have power to the central locking, interior lights and electric windows.

    On another note one thing I have noticed on here is that you only seem to get help in this section if you have an S3.

  9. #8
    Vex182's Avatar
    Guess what I drive...

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Hinckley
    Posts
    823

    My Social Networking

    Add Vex182 on Facebook
    Glad the car will be all sorted. As for the s3 thing, yes there is a lot of people on here with them but there is usually someone around with any car that can help!
    Silver 2002 Audi S3 225 (BAM) since March 2011.

    Mods: Badger5 2.2 TIP, Jetex filter, PCV delete, 710 DV, N249 bypass, R-Tech Stage 1 TiV Remap, Audi TT Pedals, Red Dogbone, Polybushed tie arms. All silicone boost pipes, Michelin PS3s, Red V6 coil packs, MK4 flat blade conversion, retrofited cruise control.
    Currently: 254bhp - 276lb/ft (174bhp/ton) as of 11/02/2013 On V-Power

  10. #9
    Daniel M's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    53
    Cheers mate, after picking the car up from the auto sparky I came out of the gym to find one of the rear tyres flat so had to change that in the car park. Fingers crossed thats the last of the issues for now.

    Havent had any real updates to the car if honest since I first added the thread as a little unsure what if anything I want to do to it, but I am looking at having the soft touch indicator function added. I had a major service 2 weeks ago which was great, though it did highlight a few things that will need looking at in the next 6 months.

    One thing that is bugging me is the fuel consumption. When I first bought her she was averaging 500-550 from a full tank, however now its struggling to get 400+. I havent changed anything or changed my route to work, however I only do town driving and average 15-20miles a day. I dont know whats changed and the car was on vcds on Monday an it had no fault codes what so ever.

    Also this will probably make me sound stupid but Ive just realised that the car has 2 different width tyres on it with the rear ones being 225/45/17 & the fronts are 205/45/17?? Would this affect mpg?

 

 

Similar Threads

  1. Alarm/Central Locking issues
    By jaishaw in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 1st June 2012, 08:24
  2. Replies: 14
    Last Post: 24th January 2011, 20:58
  3. 1.6 sport central locking and window issues.
    By gazh1234 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 14th November 2009, 00:10
  4. Alarm/remote central locking.
    By low610 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 20th November 2004, 11:24
  5. advice on central locking and alarms
    By justin_1ss in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 18th April 2004, 18:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO