Monster MotorsportBadger5
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Sam_'s Avatar
    Down under

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,790

    Loss of all electrics

    This is very strange but I always had the odd dip in idle but yesterday I was sitting at a set of lights and it was like someone had pulled the power on the car completely. I shat myself and then restarted and it was fine? It done it twice again on the way home. Before any genius copies and pastes the standard reply, I scanned for codes and it showed nothing (wouldn't expect it to really). I had a poke around the bay and didn't spot anything obvious. I checked the big 3 fuses on top of the battery and re-seated them.

    Any ideas? This bloody car...
    Handling mods++. HTA3582 stroker soon-ish. Hiding parts from the mrs since 2011. Build thread

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,621
    ermm... how do you mean? all dash lights etc gone?

    Power to the in car electrics comes from the fuse box on top of the battery... I'd check that in the first instance..

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    Sam_'s Avatar
    Down under

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,790
    It's started loosing all electrics momentarily at idle. Dash lights, stereo etc. Sometimes it comes back to life after ms (and the stero just pops through the speakers) but yesterday it was cutting out completely.

    I checked and re-seated those fuses last night but I don't think it's a fuse as surely it'll be permanently dead then?
    Handling mods++. HTA3582 stroker soon-ish. Hiding parts from the mrs since 2011. Build thread

  5. #4
    vfr800's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melting Beans
    Posts
    740
    Earth connections?

    Have you checked the connections on the fusible links which are next to the three green 30A fuses on top of the battery?

    Liam

    S3 AMK 2002. Only 203 BHP left in my poor little engine, currently searching for the 7 missing horses.
    Mods: Powerflex bushes at the front and rear, 710P DV, ambient light module, Badger5 V3 TIP, S2000 Filter.

  6. #5
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,621
    Quote Originally Posted by Sam_ View Post
    It's started loosing all electrics momentarily at idle. Dash lights, stereo etc. Sometimes it comes back to life after ms (and the stero just pops through the speakers) but yesterday it was cutting out completely.

    I checked and re-seated those fuses last night but I don't think it's a fuse as surely it'll be permanently dead then?
    I doubt its a fuse but that fuse box is known for its dodgy connections... the fans fuse being the classic but have recently seen on Bill's Arosa TDi the fans not working due to an issue internal to the fuse box... its plausible then that your fuse box is a little iffy but they were around 50 quid to buy last time I looked so fairly expensive if its not that...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  7. #6
    Sam_'s Avatar
    Down under

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,790
    50 quid is alright, I'll give it a look tomorrow then. It seems like a loose connection of some sorts as it comes back to life as easily as a it cut out...
    Handling mods++. HTA3582 stroker soon-ish. Hiding parts from the mrs since 2011. Build thread

 

 

Similar Threads

  1. (all) Electric Windows Button on Cab only puts windows down
    By andrewl74 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd May 2011, 19:14
  2. 2004 AUDI A3 TDI (ALL ELECTRICS GONE)
    By outlaw_outlaw in forum The Welcome Section
    Replies: 1
    Last Post: 19th August 2010, 21:56
  3. Audi's R8 goes all-electric
    By MikeSel^ in forum General Automotive Chat
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2009, 21:56
  4. All electric windows stopped working
    By A4 quattro in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 3rd August 2008, 22:16
  5. Central locking along with all electric windows!
    By mitalm in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 10th March 2008, 23:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO