Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7

    s3 hesitating and jerking when turbo comes in?

    hi my audi s3 in holding back then jerks then clears and drives fine after 3500 rpm. happens when u put ur foot down hard not so much when you build up speed gradually.. but after it clears drives 100% perfect its just when turbo comes in initially.

    any ideas? nothings come up on the computer. already changed spark plugs, fuel filter, air filter. ive tried disconnecting the maf, no change what so ever. havent changed coil packs yet, could it be the turbo on its way out? any info be much appreciated.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,449
    Could be a boost leak... what year/engine code is the car?

    Have you scanned for faults?

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    checked all hoses dont seem to be any boost leaks but im going to go through everything again just hope someone have had similar problems, so i dont go spending a fortune on parts that i dont need. yes scanned with no faults except for longitude and latuide sensor but that has come up before and has been fine.

  5. #4
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Online
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    10,055
    Which computer did you use to scan, if not VCDS, see if you can get someone to scan it for you on that.

    Sounds to me like it could be coilpacks.

    You havent answered, what year and car it is that you have as this can help alot.

    If it is the coilpacks, there is a recall on at Audi, so you maybe able to get them replaced FOC.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Sorry 2001 amk.. Not sure what software used my mate scanned for faults will check with him tomorow

  7. #6
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    bedfordshire
    Posts
    737
    Had exact same symptoms mate I changed all coil packs spark plugs done away with the PVC piping and fitted a oil catch can and it ended up being the MAF
    check for fault codes, I had a fault code saying Bank 1 was running to lean

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    found out what my problem was! 4 wheel drive system!! took the fuse out too run front wheel drive an runs perfect. so guna do a service on the heldex and rear diff,change the oils and do the heldex filter and see where i go from there.... at least i know now what it is. thanks for the info and help tho

  9. #8
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    So do you think it is binding the drive train then? interesting..

  10. #9
    Yohan87's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    404
    Quote Originally Posted by joshwalters123 View Post
    checked all hoses dont seem to be any boost leaks but im going to go through everything again just hope someone have had similar problems, so i dont go spending a fortune on parts that i dont need. yes scanned with no faults except for longitude and latuide sensor but that has come up before and has been fine.
    Quote Originally Posted by joshwalters123 View Post
    found out what my problem was! 4 wheel drive system!! took the fuse out too run front wheel drive an runs perfect. so guna do a service on the heldex and rear diff,change the oils and do the heldex filter and see where i go from there.... at least i know now what it is. thanks for the info and help tho
    You sure these aren't related?

    Maybe the dodgy sensors are affecting the ESP system and when you boot it the ESP is trying to intervene and cut power because it thinks the car isn't where it should be?

    I'd be fixing the sensors first and getting it fault code clear.

  11. #10
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,449
    Quote Originally Posted by Yohan87 View Post
    You sure these aren't related?

    Maybe the dodgy sensors are affecting the ESP system and when you boot it the ESP is trying to intervene and cut power because it thinks the car isn't where it should be?

    I'd be fixing the sensors first and getting it fault code clear.
    ^^^ + 1 on this tbh...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Yes going to sort the longitude and latitude sensors anyway but they been like that for a while way before this new problem, had the fuse for the haldex out for a few days and its perfect. On the weekend ill see how much I can get around doing. I personally think its the haldex/ rear diff that's the problem hopefully a good service will sort it out ... Ill keep you all posted and let you know what is, if I get time tomoro in work ill put it on the ramp and make a start.

  13. #12
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    759
    you could just turn esp off and then see if your problem is still present

  14. #13
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    bournemouth
    Posts
    32
    any update on this???

 

 

Similar Threads

  1. My A4 judders/jerks and rpms jumps up and down when below 2000rpm
    By Mbatshi Ridge William in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 37
    Last Post: 15th April 2014, 13:48
  2. Hesitation and Can I believe this Rolling Road Figure?
    By AL_B in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 79
    Last Post: 13th December 2005, 09:06
  3. hesitation and rough running
    By imported_scrupes in forum General Technical / How To
    Replies: 1
    Last Post: 30th August 2004, 16:35
  4. BOYS AND GIRL - WHENS THE NEXT MEET
    By leespears1 in forum Major UK Events
    Replies: 5
    Last Post: 6th May 2004, 23:57
  5. MOVED: BOYS AND GIRL - WHENS THE NEXT MEET
    By leespears1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 22nd April 2004, 18:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO