EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17

    Sensor or a bigger problem?

    Hi everyone.

    My girlfriend went to coventry and got my a3 t from a dealership about a month ago and when she started driving back, it started beeping at her with an oil can showing, so she went back to the dealership and they plugged it in to an obd, it was showing no codes, so she drove back. She said on the way back it only beeped at her when she was doing 20mph or less, other than that it was fine.

    Found out the other day what the oil can was telling me, it says to pull over and check the engine oil level, the oil level is full so do you think it's the sensor or summit more serious?

    Also it only starts beeping when the engine has warmed up.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,935
    is it low oil warning
    or
    oil preasure warning red oil can 3 beeps ?

  4. #3
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,023
    Was there an accompanying top end rattle?

    Have a read here... maybe relevant..
    AVS-Longlife Servicing, Engine Death as a consequence-Oil Pickup pipe etc

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17
    Yeah definitely beeps 3 times! And no mate no top end rattle just yet, it seems to drive ok so just thought it would be a sensor. I did think it might be low pressure but it drove over 200 miles back to we're I live and I've used it everyday since I've had it, so didn't think it was anything too serious.

    Just spoke to the Gf and she says it comes up with a red oil can, beeps 3 times and the display says to switch off engine and check oil level.

    P.s. hi I'm new to the forumn
    Last edited by Sean's AGU; 9th October 2012 at 21:33.

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,935
    could be the pick up blocking

    what i would do is call the dealer you got it from and get them to pick it up and check sensor preasure etc
    or
    change sensor or sump off and check replace pick up pipe
    iv had them block and it cost loads to repair.

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17
    When she took it back to the dealership when they plugged it in to the obd. I did say to do an oil pressure check and conveniently they didn't have one at there place. Just thought if it had a pressure problem it wouldn't of made it back but I trust your judgement,

  8. #7
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,935
    its worth you checking could be nothing a sensor or worse
    then your looking at a good few quid.

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17
    Just going to change both mate for peace of mind. Do you know where I can get them from? As just been on euro car parts and can't find them.

  10. #9
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,935
    get sensors always from audi
    and the pick up from audi or TPS

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    17
    Cheers mate. Ile send you a message when I find out whats up with it

 

 

Similar Threads

  1. Coolant temp sensor change and EPC problem
    By BuuBBa in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 16th March 2012, 19:48
  2. Door sensor....interior light....locking problem
    By gersmuz in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 8th February 2011, 00:28
  3. Call to action!! Anybody who has/had door lock sensor problems
    By VAGMAN1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 31
    Last Post: 7th October 2005, 18:03
  4. Attn: Anyone who has/had door lock sensor problems!
    By VAGMAN1 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 27th September 2005, 21:23
  5. Attn: Anyone who has/have had problem with door lock sensors
    By VAGMAN1 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 27th September 2005, 19:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO