Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Peterborough
    Posts
    18

    Audi Radio Symphony 2 HELP PLEASE

    My car is a 2001 Audi S3 8L running a bam engine.

    I have the genuine Audi symphony 2 radio, i seem to have a problem where only the screen lights up non of the buttons, also the radio dose not turn on or off with the ignition switch like it should, this weekend I had chance to try another radio that works fine in another S3 8L plugged it and it was still the same i tryed my radio in the other car and everything worked fine and all the light worked fine and turned on and off with the key

    So my radio seems to work fine so i dont really know what to do or try next i have checked the radio fuse and the fuse on the back of the radio and they are fine and was not sure if anyone else has ever come across this problem or if anyone had any advice on things to try.

    Also I am pretty sure on speedo screen it should show what radio station is on or what cd etc is this right?

    please help me it drives me insane.

    Thanks Jack S3

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Stutibs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Fleet, Hampshire
    Posts
    50
    im having this problem, did this ever get solved?

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Peterborough
    Posts
    18
    Hello no i have had no reply or help on this one someone at a local audio specialist said it might be wire that controls the lights.

    i am very confused as i am not good with wiring.

    Jacks3

  5. #4
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    World of my own
    Posts
    9,813
    Sounds like the CANBUS interface is not working properly. The CANBUS is a data bus that controls the ignition on/off and the DIS info, so if both aren't working then it is either not plugged in or not working. The CANBUS is the middle section of the top connector on the back of the HU.
    Might be worth getting the car scanned with VCDS to see if there are any CANBUS errors.
    "How to tear apart the ties that bind, perhaps fcuk off might be too kind"
    Alex Turner

  6. #5
    Stutibs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Fleet, Hampshire
    Posts
    50
    I have tried connecting vagcom and have a comm fault with radio and instrument cluster. So im none the wiser as to where the issue lies. Sorry to bring an old thread to life but this is driving me slowly mad

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Peterborough
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by Stutibs View Post
    I have tried connecting vagcom and have a comm fault with radio and instrument cluster. So im none the wiser as to where the issue lies. Sorry to bring an old thread to life but this is driving me slowly mad
    Your telling me I haven't managed to find anyone that is around my arena to scan my car all I know if that its about drove me insane.

    Please help us Audi fans

    thaks

  8. #7
    Stutibs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Fleet, Hampshire
    Posts
    50
    Quick update for you lovely people. I have fixed my radio/dis problem stripped the radio down not faults found in there traced the wiring back and found a small break in the wire. Repaired and heatshrinked it. Now works a treat!! Illumination, dis and turns on and off with ignition. Couldn't be happier.

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Peterborough
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by Stutibs View Post
    Quick update for you lovely people. I have fixed my radio/dis problem stripped the radio down not faults found in there traced the wiring back and found a small break in the wire. Repaired and heatshrinked it. Now works a treat!! Illumination, dis and turns on and off with ignition. Couldn't be happier.
    Grate news mate how far back was the split and how easy was it find it? I might try and strip mine down Saturday.

    Im about at my whits end with mine now.

    Hope I can sort mine.

    Jack S3

  10. #9
    Stutibs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Fleet, Hampshire
    Posts
    50
    It was about 15cm from the connector. Good luck mate hope you can get it sorted

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Peterborough
    Posts
    18
    Just before I start looking though everything what colour wire was broken as we must have the same colour broken to have the same fault I cannot wait to try and sort this is has been bugging me.

    Thanks


    JackS3

  12. #11
    Stutibs's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Fleet, Hampshire
    Posts
    50
    Cant help with colour im afraid as I am colour blind. It was the can -h wire traced out the back of the stereo

 

 

Similar Threads

  1. K04 Conversion On Audi A3 AGU HELP PLEASE !!!
    By Chester999 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 91
    Last Post: 8th October 2012, 11:36
  2. Audi Drive Select help please
    By golfather1 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 6th August 2012, 14:24
  3. Audi a3 suspension HELP?? please
    By AGU-TURBO in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 1st August 2010, 21:50
  4. audi a4 2003 help please
    By ngoncalo in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 16th July 2007, 04:05
  5. help please!!!! audi 5000 problems needing hep
    By grantk in forum Classic Audi Forum
    Replies: 2
    Last Post: 5th May 2004, 01:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO