Volks AutosChris Nott
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Devon
    Posts
    756

    Spark plugs causing no boost....?

    Just fitted NGK BKR7Es ( think thats right ) onto my REVO stage 1 APY S3, gapped correctly to 0.7. I now have no boost/feeling of having a turbo. The car now drives correctly until you put your foot down and nothing happens, found this out whilst trying to overtake earlier. There is no boost whatsoever, it still reaches topend speeds but only after about a year, like driving a mk4 golf gti 2ltr jobbie.
    I have gone over every connection around the boost system, charge pipe, red turbo pipe DV connections and everything is spot on, the only logical thing is the plugs, does anyone know why? I'm going to put the old ones back in tomorrow just to try and clear it up but I want to find out what happened.
    The plugs were recommended by a thread on here so I don't want others to have the same results as me
    Badger 5 tuned 340 bhp / 350 lbft sleeper

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Rick @ Unicorn Motor Dev.'s Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Stockport, Cheshire
    Posts
    748
    They are a good plug. Sounds like something got disturbed, get VAGCOM on the case.

    Rick
    Unicorn Motor Developments. Bespoke Calibration and Remapping Services
    www.unicornmotordevelopments.com

  4. #3
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,593
    It won't be the plugs although 7's are bit cold for a stage 1... double check you have put everything back together properly as you may have disturbed something removing stuff to do the plugs and as said check with VCDS to see if any fault codes have popped up

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  5. #4
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Devon
    Posts
    756
    cheers fellas,
    forgot to mention i've scanned the car a couple of times now and its clean as a whistle, logged it a couple of weeks ago and it seemed a super healthy engine showing 270 on maf readings.
    Tufty;.if they're too cold what would you recommend? I only bought these ones as i followed a link from someone on here so i'm surprised that they're wrong! must learn that forum is not gospol lol
    Badger 5 tuned 340 bhp / 350 lbft sleeper

  6. #5
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,593
    NGK 6's such as BKR6E (irridiums, platinums or coppers depending on budget and how often you wan to change them)

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  7. #6
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,385
    RS4 runs 7's with 63hp per cylinder from the factory, so they should be fine on a stage 1 S3, which will be running similar cylinder loads.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  8. #7
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,374
    6's are standard arn't they Tuffty? I ran BKR7E's in mine on a ko3S with no issues what so ever, and that's with just 210bhp. I can't see 7's being an issue on a st1 S3 at all. Pierre still runs them now in my old car, and I run them on the track car.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  9. #8
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Devon
    Posts
    756
    To update this thread my boost issues have nothing to do with the plugs, I've swapped back to my old plugs and problem persists. Some thing has blown/died/split... Please check th e other thread for details,
    Many thanks for your replies though
    Badger 5 tuned 340 bhp / 350 lbft sleeper

 

 

Similar Threads

  1. spark plugs
    By Danielson in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 28th September 2004, 17:02
  2. Spark Plugs
    By Bradley in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 7th September 2004, 19:23
  3. Misfire and Spark Plugs under warranty
    By DuncS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 26th August 2004, 10:39
  4. spark plugs....???????.....
    By smudgy57 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 26
    Last Post: 15th July 2004, 17:33
  5. spark plugs
    By sahk in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 20th April 2004, 01:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO