EM TuningChris Nott
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Diesel Quattro's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    119

    possibly dirt in tank, won't start, help needed please

    help needed please guys. diesel light came on but wasn't that low. put €50 in, started fine, then within 2miles, battery light came on and it stopped. wants to turn, but struggling. think possibly dirt from tank. tried it a few times. have left it overnight, any advice before i re start it i.e change fuel filter or anything i should do?

    help would be more thank appreciated

    Aaron
    A3 Tdi Quattro 3Dr 51 Plate

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    RETFORD, NOTTS
    Posts
    1,753
    Silly question, but did you put petrol in by mistake? Thats what it sounds like.
    Highly unlicky to have been sediment as the tank wasnt fully empty and it would take a lot of sediment to cause problems imo.

    Battery light came on? is the battery good?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Basingstoke
    Posts
    84
    I would be looking at problems with your battery and charging circuit...

  5. #4
    TDIQ's Avatar
    8L > 8P > 8V

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    777
    As George said check to see if it's the battery. I don't think you'd get dirt in the system, the filter should take it out of the fuel.

    There are cases of the intank lift pump going which can cause similar symptoms. Try and take one of the hoses off the diesel filter in the engine bay and turn the key, be careful because if it's working OK it will squirt out those hose quite far.

    Does the glow plug light come on as it should when you put the key to the first turn? If not then it may be relay 109 - this can cause the car to cut out too.
    '02 A3 TDI quattro sport

    8L IS DE BEST

 

 

Similar Threads

  1. Car won't start - HELP PLEASE
    By Donny_DJ in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 5th October 2011, 00:47
  2. Added tuning box, now won't start HELP PlEASE :-(
    By Mrlewty in forum General Automotive Chat
    Replies: 7
    Last Post: 23rd March 2011, 06:36
  3. Audi A3 - cluster swap, now won't start, help!
    By Endacy in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 10
    Last Post: 20th February 2011, 08:31
  4. My '06 A3 won't start!! HELP!!!
    By everfresh in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 12th July 2010, 07:45
  5. fixed turbo prob, lots of black smoke now won't start! help!!!!
    By shufti in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 30th May 2006, 15:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO