Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 11 of 11

Thread: wipers :(

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86

    wipers :(

    well the wipers now come on there own when i first start the car, and never go back to there original stop position, HELP HELP

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Greg-S3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Northampton
    Posts
    280
    remove the wiper arms from the car, start the car up or turn the ignition on, let the wiper linkage move down and settle, re-fix your wipers on in the correct position and you should be ok! may be a weak, worn linkage, or has the car recently had a screen fitted and the wipers not put back in the correct place etc??

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86
    Quote Originally Posted by Gregor11 View Post
    remove the wiper arms from the car, start the car up or turn the ignition on, let the wiper linkage move down and settle, re-fix your wipers on in the correct position and you should be ok! may be a weak, worn linkage, or has the car recently had a screen fitted and the wipers not put back in the correct place etc??
    as soon as i turn the ignition on they start automatically then stop but in the wrong position ive let them settle, and moved them but still dont sit right they stop in a different place 99%of the time could it be possible relay issues?

  5. #4
    Greg-S3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Northampton
    Posts
    280
    It could be the switch, so even when your wiper stalk is in the off position, your wipers are on all the time?

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86
    Quote Originally Posted by Gregor11 View Post
    It could be the switch, so even when your wiper stalk is in the off position, your wipers are on all the time?
    no they wipe maybe 10 times then stop in as there off but always in the wrong position, then if i squirt or something a few times it sometimes goes in the right place

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86
    still in need of help lol, not so good on electics,

  8. #7
    Greg-S3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Northampton
    Posts
    280
    A wiper relay would be really cheap so won't hurt to try it, but my money would be on the switch, if it was the motor I'd imagine it'd do it all the time! Once the wipers have stopped have you tried to ever so slightly moved the switch about to see if anything happens? Also does the rear wiper come on? Last thing when the wipers park after first turning the key do they park in the correct place?

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86
    Quote Originally Posted by Gregor11 View Post
    A wiper relay would be really cheap so won't hurt to try it, but my money would be on the switch, if it was the motor I'd imagine it'd do it all the time! Once the wipers have stopped have you tried to ever so slightly moved the switch about to see if anything happens? Also does the rear wiper come on? Last thing when the wipers park after first turning the key do they park in the correct place?
    i shall try moving it slightly tomorrow, erm no rear wiper dont come on never tried it tbh, no they very rarely park in the correct place normally in the middle of the screen

  10. #9
    Greg-S3's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Northampton
    Posts
    280
    I'm almost 100% it's the switch! If it was the relay it would stay on constantly as its either on or off! So I'd go for a switch!

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    86
    wheres the switch located? not the stalk is it?

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    22
    Did you resolve this? My wipers are failing to park correctly.

 

 

Similar Threads

  1. wiper mod
    By katanwara in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 20th May 2004, 18:35
  2. New A3 Wiper Motor Replaced, Is the wiper too high
    By Rolex1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 29th February 2004, 20:37
  3. New A3 Kaput Wipers
    By garethj in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 28th January 2004, 22:12
  4. Stuttering rear wiper
    By ben in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 23rd December 2003, 22:15
  5. replacement rear wiper arms
    By Khufu in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 26th September 2003, 14:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO