Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147

    Battery relocated today and i now have some strange goings! any suggestions welcome.

    Hi everyone,

    Today i have relocated my battery in the boot. Now all seems to be ok, the car starts and everything is working all ok.

    There is 1 small issue tho, and that is i can here what sounds like a pump running all the time from out side the car? This happens when the ignition is on second click? Now im pretty sure i did not have this before i moved the battery, i have tried to listen where its coming from and as far as i can get its coming from the rear of the car around the rear diff area?

    So this leaves me thinking what the hell have i done? Could this be my fuel pump? and should it run all the time?

    Any one any help would be great.

    Thanks Phill

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,557
    After run pump or do you have an inline fuel pump installed?

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by <tuffty/> View Post
    After run pump or do you have an inline fuel pump installed?

    <tuffty/>
    You will have to excuse my lack of knowledge, but i really do not know. is there a easy way i can check?

  5. #4
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,557
    Quote Originally Posted by Oke Phill View Post
    You will have to excuse my lack of knowledge, but i really do not know. is there a easy way i can check?
    After run pump is mounted on the front slam panel just above the drivers side fan... this will run on for 10mins after ignition is off

    As you have a big turbo conversion its plausible you have had an inline fuel pump fitted... couldn't tell you where that is though as there is no set place to fit one...

    A video with the 'noise' may help too...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  6. #5
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by <tuffty/> View Post
    After run pump is mounted on the front slam panel just above the drivers side fan... this will run on for 10mins after ignition is off

    As you have a big turbo conversion its plausible you have had an inline fuel pump fitted... couldn't tell you where that is though as there is no set place to fit one...

    A video with the 'noise' may help too...

    <tuffty/>
    Ideal, ill get a vid with sound. Thanks

  7. #6
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Here is the vid with sound, hopefully it will work.

    http://s29.photobucket.com/albums/c2...rangesound.mp4

  8. #7
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,557
    Password protected dude... can you upload to youtube at all?

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  9. #8
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Just been for a drive, and the noise has stopped!! Ill check tomos morn as well just in case.

    Ill get the vid loaded through you tube because i would still like to know what it was, just in case its a warning that something i going to die.

  10. #9
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    try this.


  11. #10
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Cool there you go, what do you recon?

  12. #11
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    760
    haldex pre charge pump

  13. #12
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    760
    did you have the car balanced on scales?
    would be nice to know the balance of the car before and after.
    you should be able to tell the difference of a 1% transfer of weight
    any pics of the battery relocation and parts used

  14. #13
    morgan306's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    Manston,Kent.
    Posts
    144
    There's somebody in your boot?
    2002 Black S3 BAM, AmD remap,Badger5 3" TIP,JR filter & heatshield,Porsche 996 Brembos with 330mm disks,KW shocks & springs,RNSE+Bose.

  15. #14
    Oke Phill's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by jezzy View Post
    did you have the car balanced on scales?
    would be nice to know the balance of the car before and after.
    you should be able to tell the difference of a 1% transfer of weight
    any pics of the battery relocation and parts used
    Hi mate,

    No i have not had the car balanced.

    To be honest i copied what Tuffty done in his build thread, And used 99% of the same parts as he did as well. I will get some pics up by the end of the day providing my battery tray turns up today, im then going to build a false floor to hide it all. Shold look pretty cool. Hopefully.lol

 

 

Similar Threads

  1. My A3 is now gone and we now have an R32.
    By RobinA3 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 74
    Last Post: 17th February 2012, 08:05
  2. New here! Picked up my first Audi today (S3 8L) but have some problems.
    By jackpilk in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 12th February 2012, 12:47
  3. Replies: 1
    Last Post: 12th February 2012, 00:15
  4. Replies: 1
    Last Post: 26th September 2011, 14:57
  5. I want some New Rims - Any Suggestions???
    By Lee78 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 27
    Last Post: 28th February 2011, 08:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO