Monster MotorsportChris Nott
Results 1 to 5 of 5

Thread: Parking Sensors

  1. #1
    MrTackalakalaka's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Truro, Cornwall
    Posts
    426

    Parking Sensors

    Hello everyone

    My pre-facelift S3 has parking sensors on the rear. I have just had the car lowered and it's sitting nicely. Unfortunately it has now caused the parking sensors to go off constantly even when I have nothing behind me.
    Anyone know if you can reset/adjust them so that they don't go off constantly??

    Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,018
    isnt there a switch to turn them off?

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  4. #3
    MrTackalakalaka's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Truro, Cornwall
    Posts
    426
    I don't think so, can't find anything that stands out. Ill see if i can find anything on google.

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Posts
    160
    I also have sensors and my motor is lowered to but can't see how they are going off coz you have lowered it
    Are they oem fitment?
    If they are check the control module located in the o/r panel in the boot
    Unplug it and check the connecters as the get water in there and cause all sort of problems.
    Mines caused me to unable to connect vag com as the k line wash shorting to ground
    and before that it would work at times then not work

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    18
    Mine have stopped working a little while ago. I've checked fuse, checked all sensors, checked the little speaker in the n/s boot trim and still no joy. I'm now assuming its the module that has packed up but I cant find it. I know it's in the o/s boot panel but can't get in there as the bose amp is in the way and can't even take it out. I'm assuming you have to take the trim right apart to get the amp out? Help would be much appreciated, thanks.

 

 

Similar Threads

  1. Parking Sensors
    By Masterm8fo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 12th January 2005, 17:13
  2. Parking Sensors
    By god_thats_quick in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 15th September 2004, 19:00
  3. Aftermarket Rear Parking Sensors
    By hfu in forum Detailing
    Replies: 2
    Last Post: 15th April 2004, 14:15
  4. Aftermarket Rear Parking Sensors
    By hfu in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 7th March 2004, 13:02
  5. Retro fit Parking Sensors
    By 18ME in forum General Technical / How To
    Replies: 0
    Last Post: 17th June 2003, 15:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO