Chris NottVolks Autos
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42

    s3 really need advice ???

    right ive not long owned the car , few bits done to it , on a long drive last week the boost was spiking and was all over the place and it went it to limp mode , put it on vag.com showed up n75 valve replaced it and now have boost but now have a new problem which is very strange and changes daily rather than every turn of the key , one day ive 5.9 psi according to vag then next day tottally randomly it will boost 17 psi itsa been remapped but how and why is my boost changing daily what is unsettling it ?? it has a arp remap and arp r1 bov all samcos and a new from audi n75 any ideas peps or how to find the problem ?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42
    sorry about spelling fat fingers and an i phone :O)

  4. #3
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,055
    It sounds like its going into limp mode, you need to get it scanned mate,,,,

  5. #4
    superkarl's Avatar
    MAN OF STEEL

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool/Southport. N west
    Posts
    7,450
    make sure that N75 is fitted the right way!

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42
    aghhh this was my thought when i fitted it ?? is there any guides with pics on which way it should be fitted and i was talking to a friend of mine who said this problem might be down to the n75 being the wrong one ?? vag.com came up with no faults ??

  7. #6
    superkarl's Avatar
    MAN OF STEEL

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool/Southport. N west
    Posts
    7,450
    i believe the part number should end in F.
    long outlet to the TIP, but im afraid thats all i know lol.
    google image search....

  8. #7
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,055

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42
    found a great diagram on here and will check all in the morning i am finding this site amazingly good :O)

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42
    right still same problem , il drive it one day and it will boost to 17psi the next day il get in the car and it will boost to 8psi its daily all over the place on vag.com comes up with no faults any ideas guys i just want normal boost ? the car has been apr remapped and has apr r1 and newspeed cone any ideas people ?????

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    42
    found a boost leak which after fixing has improved the power but still only 5.9 psi as reading on vag why so low what is now holding it back from the boost it shoukd be ?

 

 

Similar Threads

  1. I really need your advice people!!
    By JamS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 12th September 2005, 21:50
  2. really need some advice
    By lahive in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 4th October 2004, 16:29
  3. Need advice on Alloys!
    By grazal in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 1st January 2004, 20:22
  4. I need advice on chips!
    By gbhdavies in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 22nd December 2003, 20:38
  5. bought my new s4, need advice
    By sash in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 37
    Last Post: 29th October 2003, 09:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO