Chris NottSky Insurance
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Staffordshire
    Posts
    194

    Help!! Noise has returned.

    Please could anyone advise me on whats causing this to happen.
    Its a nice sounding fluttering noise after boost when the air is dumped but my local vw specialist say its the sound of air going back through the turbo. (which is bad) ...
    i replaced the standard dv with a 007 recirculating forge which seemed to stop tho noise. Now a month later, its back. Im going to get it plugged in tomorrow to see what codes are coming up.
    I thought these forge dump valves were bomb proof.
    I had a mate in the car this afternoon, i tryed to show him the sound but it seemed fine untill it had warmed up then it came back. Now after a good run about all afternoon. Iv lost boost. Very flat! And the battery light comes on if i put foot down. Weather the two are conected. I dont know...

    Thanks in advance
    Paul

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    s3 Hoggy's Avatar
    Whats going on???

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Oxford
    Posts
    1,635

    My Social Networking

    Visit s3 Hoggy's Instagram Channel
    First thing I'd do is check all hoses going to the dv I had an issue which sounds the same. On mine the vacum hose that goes directly into the top of the dv had a split in it
    2002 S3 REVO
    Milltek, Sachs Organic clutch, 007p, Genuine RSTT's, BBS RS2's
    Koni FSD & H&R springs, Neuspeed 22mm rear ARB, KW tie arms
    LCR Brembo's with DS2500's & Paul's 300mm Rear disc kit,
    Michelin Pilot Sport 3's,Badger5 V2.2 Jetex filter & heatshield


  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Staffordshire
    Posts
    194
    Cheers hoggy. I'll have a look at them.
    iv just been told about the springs inside the dv. Greens for standard and yellows for tuned. Iv got a yellow one on the way so while im changing that, i'll check the pipes properly

 

 

Similar Threads

  1. Rust on my roof rails has returned!
    By Westy in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 30
    Last Post: 9th August 2013, 21:20
  2. help, key has died!
    By jcb in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 22nd July 2011, 10:02
  3. HELP NOISE
    By hoban81 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 2nd November 2010, 16:10
  4. Please Help - Car has a cough !
    By mr_sjc in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 11th September 2005, 01:13
  5. Replies: 17
    Last Post: 15th April 2005, 10:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO