Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 21 of 21
  1. #1
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604

    It's a non starter

    Went out Friday night in the car. As i locked it and walked off, the alarm went off. Unlocked and relocked it and alarm didn't go off again. After 2 hours, I go out to my car to find that the fob wont unlock the car, i then realize that the red flashing immob light isn't on either, so I'm thinking flat battery, although its a bit odd to be dead after only 1 hours when lights weren't left on... So I unlock the car with the key!!! get in and nothing lights up.
    I open the bonnet, swap battery for a fully charged spare from my old A3 and car unlocks with key, turn on ignition and get wood thinking it was just a flat battery and I can now drive home, go to start it and get a click click click from the engine area, try once more and get the same, then car is dead as it was before. I went and got ANOTHER battery from my uncles Astra, put it in the a3 and it was still deader then madeline mccann.
    Sat morning I tried jumping it from uncles van and was still getting nothing on the dash at all.

    I have tried earthing using jump leads, checked the fuses that sit in the little plastic bit above the battery, and cleaned some of the rust from a couple of the cables that go into the same box that the 3 30amp fuses are in (after spraying them with wd the car actually came alive, but by the time I had gone to get some gunk to put on the connectors to stop any more rust occuring, car was flatter then a witches tit again )

    Anyone got any ideas, suggestions?

    Bump starting is out the question as it's parked on a majorly steep hill.


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,273
    Reesy, sounds like you have some major wiring issue stemming from the battery area. Especially if you managed to get some life it from fiddling a bit.

    I think best bet might be to just trace everything from the battery tray area and clean up all the terminals as much as you can.
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  4. #3
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    I would be looking at the main earth strap that goes to the starter motor..

  5. #4
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Mechanic has looked over the car, done the usual things with jump leads etc to try and get some life in to it, or at least find some power somewhere and still nothing, so it's being taken on the back of a recovery lorry tomorrow to his garage for a better look.


  6. #5
    camscockle20vT's Avatar
    The stigs ugly brother

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,673
    Bad luck reesey, hope you get it sorted, apart from the dodgy alarm thing, it sounds just like when i had intermitten fault with the cam postion sensor.

  7. #6
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Sort of good news..

    As car was being rolled down the hill towards the recovery lorry we got lights and then the car actually fired up, meaning its nothing mechanical, i'd guessed that already but nice to confirm it, although the car was only running for about 3 seconds before it died again But at least it still runs!

    It's at the garage now so will see what happens.


  8. #7
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,273
    Quote Originally Posted by Reesy View Post
    Sort of good news..

    As car was being rolled down the hill towards the recovery lorry we got lights and then the car actually fired up, meaning its nothing mechanical, i'd guessed that already but nice to confirm it, although the car was only running for about 3 seconds before it died again But at least it still runs!

    It's at the garage now so will see what happens.
    Sounds like the loose connection from hell! Did you mech check the alternator too yesterday?
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  9. #8
    superkarl's Avatar
    MAN OF STEEL

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool/Southport. N west
    Posts
    7,533
    have you tried putting the key in the ignition and turning it?

  10. #9
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Quote Originally Posted by superkarl View Post
    have you tried putting the key in the ignition and turning it?
    No, if only I had thought of that before it went to the garage.

    Thanks Carl


  11. #10
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    Quote Originally Posted by superkarl View Post
    have you tried putting the key in the ignition and turning it?
    Or have you got the right car.....

  12. #11
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Quote Originally Posted by s3dave View Post
    Or have you got the right car.....
    Nobody else locally has good enough taste to rock a 5 door s3 wannabe


  13. #12
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Dave, Fred, Karl & Cam (the only fkers reading this)

    IT'S ALIVE!!

    Fusebox has been replaced has been replaced and charred connections have been repaired and all seems well.



    Slightly charred!


  14. #13
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,273
    :yippee: was it expensive for the fuse box? I assume you don't mean the main box on the drivers side behind the panel of the dash?
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  15. #14
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Quote Originally Posted by Westy View Post
    :yippee: was it expensive for the fuse box? I assume you don't mean the main box on the drivers side behind the panel of the dash?
    Not sure mate, won't find out until tomorrow after work. No, that box is fine, i'm guessing the relay board that is above where the charring is (if memory is correct) is all one unit.. If I had to guess, I'd say it won't be cheap as Audi have good form for making these little bits *** expensive


  16. #15
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,273
    Have you had any kind of an explanation from your mech as to how this might have happened?
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  17. #16
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Quote Originally Posted by Westy View Post
    Have you had any kind of an explanation from your mech as to how this might have happened?
    I am waiting on a text back, and failing that I will chat to him tomorrow to see what the problem is.


  18. #17
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    Well you can see the relay holders, so inside the car, how did you wire up the boost gauge lighting again....?

  19. #18
    Reesy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East Sussex
    Posts
    3,604
    Quote Originally Posted by s3dave View Post
    Well you can see the relay holders, so inside the car, how did you wire up the boost gauge lighting again....?
    Cheeky *** OAP, it was wired in by a professional, not some *** pikey yut with a phobia of anything electric related in cars.. And it was wired into the lights


  20. #19
    superkarl's Avatar
    MAN OF STEEL

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool/Southport. N west
    Posts
    7,533
    Best to know what exactly happend so yiu can prevent it again.
    I reckon its scotts fault. Deffo. Too much cider, led test boards making, and pastys = bad news

  21. #20
    BENJAMIN's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    472
    The nut that secures the wiring to terminal 30 was loose, causing it to arc and get hot and melt. It's the main relay board above the pedals. The boost gauge was wired to a different terminal on the board, so no blame there. (Unfortunately )

  22. #21
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,786
    Good to hear its sorted... No more shall you need to work late waiting for a lift!
    Is it going to get a good hooning round town tonight?
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

 

 

Similar Threads

  1. AFN Non Starter
    By himbigchief in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 18th January 2012, 12:29
  2. help non starter
    By ratlook in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 24th October 2011, 23:17
  3. Starter for 10
    By Sandra in forum Movies
    Replies: 1
    Last Post: 23rd August 2011, 10:57
  4. Non Starter
    By john24susan in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 21st June 2008, 03:35
  5. Non Starter
    By PJLarge in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 29th May 2007, 17:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO