AH FabricationsVolks Autos
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    MrTackalakalaka's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Truro, Cornwall
    Posts
    426

    A rat in my engine bay?

    Noooooo not a real rat......

    Started my car up today and pressed the AUTO button on the heater/fan

    Then it sounded like a small animal was being tortured in my engine bay. I then turned it off thinking what the bajeebus was that?
    Turned it on again and it made the squealing noise again. I then pressed the Aircon (snow flake) button and it stopped. I then started driving for a while and pressed the AC button again and it let out a shorter squeal. I tried it later on and it didn't do it again.

    Anyone know why it might be making that noise? better still......what?

    My AC (as far as i know) hasn't worked since I've had the car. I have never got round to re-gassing it

    cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    86
    Hi mate ,
    Had a very similar screeching / scraping noise from my S3 about twelve months ago , turned out to be the alternator
    clutch pulley breaking up , seemed to do it more when the air con was on . Also had the battery warning light flickering on occasionaly when this happened ! Worth looking at maybe . You could try slipping the multi v belt off and see if the noise goes away .

    Cheers Ant

  4. #3
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,601
    Be one of the fans... mine does ther same occasionaly... its fine when the enginebay is warm but on cold start it can squeel a bit...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  5. #4
    MrTackalakalaka's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Truro, Cornwall
    Posts
    426
    Thanks guys!!

    I shall look into it! Will have a look in the engine bay and get the girlfriend to put the AC on. Sods law it won't happen until I'm next in the car haha

    Thanks again

  6. #5
    Dani_B19's Avatar
    Audi-sports own special child.

    Status
    Online
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Barnsley
    Posts
    7,233
    Mine does the same on start up up if i put aircon on.
    Driving the most secretive S3 on ASN

  7. #6
    vfr800's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melting Beans
    Posts
    740
    My old A3 made some nasty noises like that once, turned out it was the aircon clutch/pulley/compressor thingy whatsits failing and trying to escape from the engine bay.

    Liam

    S3 AMK 2002. Only 203 BHP left in my poor little engine, currently searching for the 7 missing horses.
    Mods: Powerflex bushes at the front and rear, 710P DV, ambient light module, Badger5 V3 TIP, S2000 Filter.

  8. #7
    fingermouse's Avatar
    thats me

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    west yorkshire
    Posts
    3,762
    funny Ive just had a simular noise this morning, I was blaming the fact that ive lost my garage to the wifes new car so mine is now out on the drive getting wet
    red to red black to black blue to bits

  9. #8
    Alex C's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lizard, Cornwall
    Posts
    2,604
    had it on mine this morning too
    Alex S3 AMK
    Bilstein B8s, H&R Springs, Neuspeed ARBs, Genuine 18" BBS LMs & LCR Brembos

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    38
    There is always the traditional turn the stereo up option?

  11. #10
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,377
    I was always lead to believe that this was a tiny bit of belt slip caused by condensation on the belt on a cold morning..... Both mine have done it when starting up with the aircon switched on.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  12. #11
    fingermouse's Avatar
    thats me

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    west yorkshire
    Posts
    3,762
    mine sounded more like the fan in the car as if the bearings are getting a little dry
    red to red black to black blue to bits

 

 

Similar Threads

  1. Audi TT-S Engine cover on A3 09/10 Engine Bay?
    By xnox202 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 28th September 2013, 20:11
  2. Engine Bay
    By Danny Cawsey in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 31
    Last Post: 14th March 2010, 11:35
  3. There's a Rat in my attic!!
    By stealth64 in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 11th December 2009, 22:17
  4. Engine Bay !
    By Bobt in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 14th July 2008, 19:56
  5. Just been looking around my engine bay and..
    By Pegsta in forum Diesel forum
    Replies: 5
    Last Post: 8th July 2003, 23:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO