Badger5Sky Insurance
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68

    1.8t Overboost problems!

    Hi all,
    I have a 1.8t AGU, had a new K03s fitted the other day now every time i go over 4000rpm or put my foot down it jurks like mad!

    Plugged in the VagCom and it threw out:
    00544 - Maximum Boost Pressure Exceeded
    35-10 - - - Intermittent
    I dont think the n75 is to blaim, it wasnt doing it before i had the new turbo fitted.. could it be a badly adjusted actuator from the factory? if so has anyone got a idea on how to adjust this properly and safely?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Paradox1's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    SoUf EaSt,Uk
    Posts
    1,829
    I always used to get that fault but never the jerkyness.what's the mileage of the ko3s,maybe you need a new atuator.
    Word!!!

    My A3/Martys Golf would smash that, and this guys £7000 GT9743 supercharged love machine.

  4. #3
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    brand new one mate

  5. #4
    beachbuggy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Surrey
    Posts
    1,745
    You sure actuator actually opens? Is the pipe connected?

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    warwickshire
    Posts
    93
    Were did you get the turbo from is it a genuine kkk??? have you got it mapped too?

  7. #6
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    not been mapped, im pretty sure its a replica from ebay but it has a years warrenty which is why i got it.
    All the hoses are connected properly, i plugged a foot pump into the hose that comes from the actuator and it does open and close but im not sure what PSI its meant to open at?

    thanks for the help

  8. #7
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    and is it worth trying to put the old actuator from my standard K03 on to see if that works?

  9. #8
    marrick92's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    68
    Just to bring a close to this thread for anyone who may have this problem in the future.. It was fixed by winding down the actuator by 3 full turns of the bolt. It ends up it came from the factory with the actuator set to overboost...

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by marrick92 View Post
    Just to bring a close to this thread for anyone who may have this problem in the future.. It was fixed by winding down the actuator by 3 full turns of the bolt. It ends up it came from the factory with the actuator set to overboost...
    My car is doing exactly this! Just had a brand new genuine kkk actuator fitted to my ko3. If I get up to around 4,500 revs and sit there, then put my foot down it just will not rev out! By that I mean it simple wont rev past 4,500. However, if I boot it right from the bottom at 1,000 rpm all the way to the redline, it works perfectly!

    I will adjust the actuator as you say and see if it fixes it!

  11. #10
    RIP S3dave

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Location
    nr Glos
    Posts
    7,175
    disconnect n75 valve electrically and see what it boost to... (5psi is what it shoudl run)
    **http://www.facebook.com/Badger5Ltd**

    NEW NEW NEW eShop now LIVE>
    www.badger5.biz

    Badger 5 Ltd, Queen Annes Gate, Oldends Lane, Stonehouse, Glos, GL10 2DG


    http://www.badger5.co.uk, Tel:01453822880
    bill@badger5.co.uk
    **NEW** Badger5 Section CLICK here>> http://www.audi-sport.net/vb/213-badger-5/

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    cheshunt, herts
    Posts
    150
    are thoese replicas any good ?

 

 

Similar Threads

  1. Causes of overboost?
    By AudiiduA in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 2nd April 2011, 19:04
  2. 8L S3 Overboost
    By S3quatt in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 22nd July 2008, 12:37
  3. overboost
    By Danielson in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 29th July 2007, 22:22
  4. overboost problems?
    By wibble111 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 27th May 2007, 12:23
  5. N75J and limp mode (overboost problems)
    By pure in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 21st June 2004, 18:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO