Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1

    A3 turbo problems

    Hi guys, new to the site and am having problems with my t plate 1.8t.. When car is running it misfires really badly but if blip throttle under acceleration it clears for a while and then comes back again. Really is annoying me and fuel economy is awful... am getting told different things. Air flow meter or coil pack etc. any help would be appreciated! Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Customboy's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SE London
    Posts
    836
    Hers a few link I have found

    This could be caused by a faulty MAF sensor (again), temperature sender, relay 109 (diesels only), dirty throttle body, faulty coilpacks (petrol) or dirty contacts on the ignition amplifier (AGU 1.8T Engine Only). Relay 109 - the sure-fire sign is when you try to start the car, the glowplug lamp stays out. After a few tries, glowplug light comes on, car starts.
    p

    THE BLUE BEAST, TAKEN FROM ME, GONE BUT NOT FORGOTTEN
    RTECH STAGE 2 REMAP NOW RUNNING 223 BHP AND 253 FTLB OF TORQUE,
    SUBARU IMPREZA WRX ESTATE SOON TO BE RUNNING 340 BHP
    ANTI LAG/LAUNCH CONTROL/MAF LESS/ LOVE IT !!

  4. #3
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    Sounds like coil packs or depending on your engine, the ign amplifier...

  5. #4
    Customboy's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    SE London
    Posts
    836
    p

    THE BLUE BEAST, TAKEN FROM ME, GONE BUT NOT FORGOTTEN
    RTECH STAGE 2 REMAP NOW RUNNING 223 BHP AND 253 FTLB OF TORQUE,
    SUBARU IMPREZA WRX ESTATE SOON TO BE RUNNING 340 BHP
    ANTI LAG/LAUNCH CONTROL/MAF LESS/ LOVE IT !!

  6. #5
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    Quote Originally Posted by Customboy View Post
    Hers a few link I have found

    This could be caused by a faulty MAF sensor (again), temperature sender, relay 109 (diesels only), dirty throttle body, faulty coilpacks (petrol) or dirty contacts on the ignition amplifier (AGU 1.8T Engine Only). Relay 109 - the sure-fire sign is when you try to start the car, the glowplug lamp stays out. After a few tries, glowplug light comes on, car starts.
    Glowplug...

  7. #6
    Sandra's Avatar
    MODERATOR

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Scotland
    Posts
    15,343
    Hi, welcome to the forum. I see that the guys have given you some info already. Enjoy the forum.

 

 

Similar Threads

  1. Turbo Problems
    By danman1986 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 2nd September 2011, 18:35
  2. Turbo Problems?
    By tompearson in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 4th February 2010, 21:04
  3. turbo problems
    By splasher in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 16
    Last Post: 20th August 2009, 12:56
  4. Turbo problems
    By Octane in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 8th August 2007, 20:25
  5. Turbo Problems??
    By S3DanP in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 20th July 2007, 09:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO