Chris NottAH Fabrications
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    sam4191's Avatar
    If In doubt, Flat out!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Highcliffe, Dorset
    Posts
    399

    Exclamation Please help!!! Immobiliser problem!?

    So, I went to get my stage 1 map turned up yesterday (pretty sure it's just coinsidence than anything). Car was driving perfect. Stopped at Tesco for some shopping, car started fine.

    This morning, went to take it out to have a play with the new feel. It started then cut out. It just will not keep running. Everything sounds fine (no missing or dodgey sounds). Only thing that is different is that the Insrument panel does not display mileage, time or DIS. All the lights illuminate as usual.

    It stinks of unburnt fuel, but i guess that's due to the spark being cut.

    So, after all this, i can only believe that it's the immobiliser. I read a thread that sounds identical to my problem. I don't want to spend any money unless I have to, so anyone who has gone through similar before who has any tips for anything to try would be great please!

    I have removed the instument cluster and plugged it back in, etc, etc.

    I do not have access to Vag-com, but do to a snap on scanner. Will this do pretty much the same thing? I guess if i can not access the instrument cluster via scanner, it must be this???

    sorry for rambling on... just really annoyed!!!

    cheers

    sam


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,361

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    I'd be checking fuses first

  4. #3
    sam4191's Avatar
    If In doubt, Flat out!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Highcliffe, Dorset
    Posts
    399
    Checked them all in the side of the dash... are there any anywhere else?


  5. #4
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,943
    Sounds like the dash cluster has no power to me!

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  6. #5
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,943
    Pop the battery off for 5 minutes to reset the cluster if your sure its fuses are ok.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  7. #6
    sam4191's Avatar
    If In doubt, Flat out!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Highcliffe, Dorset
    Posts
    399
    Just tried disconnecting the battery again, 10 minutes this time. nothing. Also had the cluster out for 40 mins prior to that. nAll of the warning lights illuminate (EPC, Handbrake, etc.), just no life in the dials or DIS's. And of course, not starting. Does this look like it is all linked to the cluster? If so, why would that stop it from starting?


  8. #7
    TDIQ's Avatar
    8L > 8P > 8V

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    777
    Sounds dumb but are you 100% you clipped all the cluster wires back in properly...
    Even when immobilised and attempted to start without the immobiliser disabled the mileage etc still display.
    '02 A3 TDI quattro sport

    8L IS DE BEST

  9. #8
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,943
    The immobiliser is part of the cluster.

    If the cluster has no power, the immo wont work either.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  10. #9
    sam4191's Avatar
    If In doubt, Flat out!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Highcliffe, Dorset
    Posts
    399
    Ok, so cluster has no power. Would this be more likely to be an issue with the cluster, or wiring, or ecu? Sorry, i'm more mechanically minded than electrics!


  11. #10
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,943
    Fuse would be my first port of call.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  12. #11
    sam4191's Avatar
    If In doubt, Flat out!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Highcliffe, Dorset
    Posts
    399
    Update:
    Removed the cluster ready to be sent off. Left it out of the car overnight. Thought I'd try it once more this morning. Plugged it in and voila. All working and as normal.... WHAT THE HELL!?!?! lol! Still... not complaining, so long as all stays well.

    Cheers for the advice.


  13. #12
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Pie eating land
    Posts
    905

    My Social Networking

    Follow ruffrida On Twitter Visit ruffrida's Youtube Channel
    Quote Originally Posted by sam4191 View Post
    Update:
    Removed the cluster ready to be sent off. Left it out of the car overnight. Thought I'd try it once more this morning. Plugged it in and voila. All working and as normal.... WHAT THE HELL!?!?! lol! Still... not complaining, so long as all stays well.

    Cheers for the advice.
    Sam, dont want to worry you but i have been going through this for weeks, once they have started to go they are on there way out, please see my post;
    2000 Sport TDI - Non Starter - Please help before it burns !!!!

    The is a few options, send them to Cluster UK and be with out your car for minium a week & £150 down, or buy a new set of clocks (or second hand)and find a guy like this;

    Key Coding, Stereo and Immobiliser Decoding Preston - Digi Dash Northwest

    He has quoted me £180 but he will come to your house recode your new clocks to your car and clear all fault codes, you can pick up a set of clocks for around £30 on Ebay.

    As i have a yaris through work i may be going for the cheaper option.

    & Still why have Audi not recalled all these clocks, err yes they are the same as the TT & over 40,000 of them were recalled!!!!!!!!!!!!!!!
    B6 1.9tdi Quattro Avant Sport:
    Full zenon bulb kit, Plug and Play chip @165bhp, EGR Delete pipe, Chrome Mirrors, Chrome side repeaters, wind deflectors, Front center arm rest, LED number plate bulbs (when they work), Rear tints, De-Badge Rear, 19" BBS LM's,De-Wiper
    Coming soon: -35mm Springs, De-cat pipe,Twin exit exhaust with 1.8t Avant rear bumper, Double din B7 HU upgrade, Colour coded grills, Parking sensors.
    Wish List; FMIC, BV43 turbo, Bigger Remap, Fat Clutch,Full Stainless!

 

 

Similar Threads

  1. Immobiliser problem
    By slepy in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 23
    Last Post: 4th September 2012, 09:03
  2. Immobiliser problem
    By vince, A3 turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 21st December 2011, 18:34
  3. Immobiliser problem
    By vince, A3 turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 21st September 2011, 16:03
  4. immobiliser problem!
    By edward_harris in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 16th June 2007, 10:30
  5. Immobiliser Problem
    By HNH5 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 22nd June 2006, 19:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO