Chris NottSky Insurance
Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    The Doctor's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,176

    Indicators playing up - relay?

    Hi chaps,

    For some time now my indicators have been a bit temperamental - sometimes they flash fine, other times they have been flashing erratically (that's erratically, not erotically). Anyway, this week I've noticed that they now actually stop working after about 5-6 flashes, even if the indicator stalk is still in the correct position. Turning them off and on again solves the problem for another 5-6 flashes.

    I think this may be the hazard relay - any thoughts/advice on this one? Anyone had the same problem?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    9,641
    Hey Paul

    Hope you are well mate...

    It sounds much like the hazard relay that has gone, I did mine a while ago, cost about £30-40.

    It doesnt take much to replace either....

    You may need to remove your stereo and prise the whole hazard unit out, then just click the new one in place...job done

    Oh and I had the same symptoms as you.

  4. #3
    Arrkon's Avatar
    Midlands regional Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Coventry, West Midlands
    Posts
    1,633
    Quote Originally Posted by The Doctor View Post
    (that's erratically, not erotically).?
    Good to see you again matey

    But Uh oh... Getting turned on by flashers lol...

    In all seriousness, It will either be the flasher relay or the stalk. Contacts in both can wear and cause issues like this.
    Currently rolling in a SKODA!!!

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    268
    sounds exactly the same as a problem i had with my old 18t, was the hazard light switch.. got a new one from audi fitted it and never went wrong again, abit fidely as its actually attached to the back of the hazard light button itself, but it'l sort it bud 99.9% sure
    ROGUE TRADER

  6. #5
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,360

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Hazard switch for deff. It has 2 relays in it, one for hazards and one for indicators.

    It's why your hazards probably still work. iirc there is a later one than the std fitted unit and it's sub £40.

    Laterz

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32
    I have one spare from my track car if its any use to you? From an X reg A3.

  8. #7
    The Doctor's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,176
    OK thanks chaps, that's what I suspected. I think I've seen a guide for the hazard relay replacement on here somewhere so will have a search, unless anyone has the link to that thread handy?

    Mark - yes the hazards are fine.

    I'll get myself a new one for that price, but thanks for the offer george_seamons.

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    71
    I had this as my indicators were intermittent sometimes and only one side of the hazards worked, replaced the hazard switch and all was well.

    Mines a pre facelift s3 but i did it like this:

    Drop ashtray (1 screw in the centre)
    Remove stereo
    Remove 2 screws from where stereo was
    pull facia out and drop out of the way just enough.
    Hand into where the stereo was, couple of fingers up into the gap behind the hazard switch and push with a bit of force and out it pops.

  10. #9
    jimmp's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Posts
    146
    Crikey!

    I didn't have to remove the stereo! I just got off the faceplate over the ESP & cupholder and then it was accessible...

    You guys got aftermarket head-units, yeah?

  11. #10
    Snuff's Avatar
    satan's driver

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    darkest caerphilly
    Posts
    56
    my indicators have just packed in too , i hope i dont have to remove the standard head unit. is there a how to guide on removal

  12. #11
    Torque talks

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Doncaster
    Posts
    61
    This happened to me today as well. Wouldn't work at all. Then worked if I pushed the stalk a little harder than normal, but only indicated left regardless of which way I was trying to indicate. Thanks for everyones replies as I would of guessed it was the stalk.

  13. #12
    The Doctor's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,176
    Quote Originally Posted by Snuff View Post
    my indicators have just packed in too , i hope i dont have to remove the standard head unit. is there a how to guide on removal
    Yes, see here:

    Removing Hazard button?

  14. #13
    neil.c's Avatar
    Senior

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    leicestershire
    Posts
    563
    Mine has just packed up too, it has been playing up on and off for a while, I wizzed it out before tea, a tap seemed to start it up every time it jammed. I have cleaned up the contacts and adjusted the common pole to be more central, it now seems to be working again so we shall see how it goes
    99 S3 Absolute red

  15. #14
    Gops's Avatar
    6th gear @7000rpm

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Coventry
    Posts
    2,530
    Mine stopped flashing then I put the hazards on and it's worked ever since lol. If its not entirely broke then it's a gooden
    Quote Originally Posted by <tuffty/> View Post
    its either mapped or broken...

  16. #15
    voorhees's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leafy Warwickshire
    Posts
    14,636
    Quote Originally Posted by Gops View Post
    Mine stopped flashing then I put the hazards on and it's worked ever since lol. If its not entirely broke then it's a gooden
    Ha !
    Yeah kid yourself it's not going to happen to your car,I did and guess what ? Two weeks later kaputt

  17. #16
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    9,641
    LOL!!!

    Gops, give it some time..my bet is on the way back from AITP tomorrow

  18. #17
    Gops's Avatar
    6th gear @7000rpm

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Coventry
    Posts
    2,530
    Lol well it's been ok for a month now. I know it'll happen soon, just hoping the car gods like me and keep it working till I can be bothered to get one. Dont jinx me nilz
    Quote Originally Posted by <tuffty/> View Post
    its either mapped or broken...

  19. #18
    Nilz's Avatar
    Defo worth the wait :)

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    9,641
    Sorry bro.xxx

    Im sure it will be fine

 

 

Similar Threads

  1. Indicators: Hazard Relay.
    By Mason-A3Sport in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 18th November 2009, 13:54
  2. Indicators Not Working - Relay or Stalk?
    By metricspaces in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 11th August 2009, 16:10
  3. Indicator Relay Playing Up
    By pazaz in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 9th February 2008, 17:42
  4. Indicators playing up
    By Ballcrusher in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 30th October 2007, 07:35
  5. HELP! Indicators playing silly buggers!
    By 1210tech in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 18th February 2007, 22:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO