AH FabricationsMonster Motorsport
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108

    17705 pressure drop. 1 fault, LOTS replaced but still there.

    1.8t AUM.

    This is the only fault code I am getting, I have tried pretty much everything, in fact too much to remember in one go..

    To get to basics I have no split pipes (boost and vacuum) pcv system is fine throttle body is clean and alligned dv is fine

    Car has poor performance at low rpm and jerky, but varies on how bad it is mostly its only just noticeable other times an embarrassment to drive, if I drive the car hard and then come to a stand still engine sometimes idles rough and drives rough for about 10 mins and smooths out but not 100% I was told it was the map so I changed ecu to a standard one and it's still same.

    It's a nightmare! Anyone got any ideas? I have vag com, and all measured values seem to be ok.

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    camscockle20vT's Avatar
    The stigs ugly brother

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,673
    Not sure what the code is but id say if your 100% its not a split pipe then its likely to be the fuel pump dying, i mean it could be anything like a dodgy earth or needs a good service or corroded wires to injectors, but its all about trial and error, have you checked pipes under inlet manifold?

  4. #3
    Chugger

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    North Devon
    Posts
    2,716
    Quote Originally Posted by camscockle20vT View Post
    Not sure what the code is but id say if your 100% its not a split pipe then its likely to be the fuel pump dying, i mean it could be anything like a dodgy earth or needs a good service or corroded wires to injectors, but its all about trial and error, have you checked pipes under inlet manifold?
    Unlikely to be any of these as the fault is a pressure drop between turn and throttle body. And this code wouldn't display for other faults.

    I'd personally take the car in and get it smoke tested, to be 100% sure there are no boost leaks... I presume you have checked all vac lines that go to brake servo and DV, and also that your DV is holding properly. After that I'm not sure what to suggest, I would also like to know what else could this fault code apart from a leak. As I scanned mine a today and it displayed this code, which is strange as I thought I had corrected the issue.
    57 A3 2.0 TDI Sportback (140)

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    birmingham
    Posts
    165
    My mate had this fault on is Leon after we fitted a gt28rs we reset the throttle body and everything perfect try that mate

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108
    I have 25 different things to try cure the cars problem - smoke test being one of em. No leaks at all not even a tiny one unless there's an internal leak somewhere?

    Just point point out that one time it ran perfect for 4 days, I jet washed engine and went back to running poor. I've cleaned earths under battery and earth going to gearbox bolt.

  7. #6
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108
    For the past 2 days it's been pretty bad, just going to mention that the EPC light has come on 2ce since owning car (had fault with car since owned) EPC is throttle body, right? Hmm it's a strange fault.
    Last edited by Craig1.8t; 28th December 2011 at 21:45.

  8. #7
    Chugger

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    North Devon
    Posts
    2,716
    Epc light comes on with a variety of faults mate... Need to get in scanned
    57 A3 2.0 TDI Sportback (140)

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108
    Mate not sure if you've been reading.. I have vag com, all measured values appear to be fine and the only fault is 17705 pressure drop between turbo and throttle body. I have tried about 25 things to try get to the root of the problem and still no joy. So I came on here for other opinions. I will post up what I have done tomorrow.

    Other than split boost and vacuum pipes what can cause this problem?

  10. #9
    Chugger

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    North Devon
    Posts
    2,716
    Ah sorry thought the eml was another fault.

    You have probably seen this:
    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...5/P1297/004759

    You can test n249 by bypassing it and seeing if it corrects the fault
    57 A3 2.0 TDI Sportback (140)

  11. #10
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108
    Hi mate, been on Ross wiki and done those things, also done n249 by pass before.

    I've got a feeling this code is leading me up the garden path and has nothing to do with the way it's running it's really getting on my nerves lol.. I'll post up tomorrow what I've tried

  12. #11
    Chugger

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    North Devon
    Posts
    2,716
    Have you logged command vs actual boost pressure to see what you are getting?

    Not sure if this fault could point to a mis behaving turbo actuator.
    57 A3 2.0 TDI Sportback (140)

  13. #12
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    108
    I think I've got another actuator come to think of it so that would be handy.. I had vag com on the other day on boost and they seem to be matching, only time it doesn't match is when it wants full boost it's not getting it because it has to build pressure up (does that make sense lol?)

    Edit: iPhone auto correct spelling not so clever.
    Last edited by Craig1.8t; 29th December 2011 at 13:25.

 

 

Similar Threads

  1. A3 1.8t 17705 fault code HELP
    By @unger in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 23rd November 2011, 19:53
  2. Replies: 6
    Last Post: 29th April 2011, 20:09
  3. No boost. Lots of back pressure. Help
    By tdi heed in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2009, 20:38
  4. s3 fault codes 17705?what problems this cause?
    By jarvis**turbo** in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 21st January 2008, 21:10
  5. 17705 Pressure drop + How to deal with dealers?
    By Anonymouse in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 1
    Last Post: 10th November 2006, 22:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO