AH FabricationsChris Nott
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38

    PC9-404 connected... rear speakers still not working.

    Please go easy on me as I have never wired up a car radio and am completely new to setting this up. I previously had someone else fit an after-market headunit to my car, since then the front speakers were the only ones which worked.

    So I've bought and attached the PC9-404 cable:



    On the left of the picture below, the black plug which I've plugged to the red plug on the PC9-404 previously had nothing connected to it. From other threads I've been reading on this same topic here on Audisport, I assume this is for the rear speakers. I then plugged what is labelled as "rear -R" and "rear -L" from the radio side onto the other end of the red part of PC9-404 cable.







    I tried fading to the rear... and a massive amount of no sound was being played. Could anyone please help me here? I'm having a hard time figuring out what could be wrong. I even tried connecting the tiny blue and white wire to the antenna as I thought maybe that was the issue otherwise the wire seems to go nowhere and I saw someone else put it into their antenna somehow on another older thread and still no joy. Would it matter if my aerial doesn't work? I think I have the wrong adapter for the aerial and get no radio signal, but usually I wouldn't care as I only play music using the aux in from the headunit or off of the radios memory card slot. I'm really clutching at straws here...



    Any help with this topic would be massively appreciated!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,907
    That blue and white wire is a remote trigger for your rear amplifier, ie it tells the amplifier to turn on.

    Your head unit should have a similar blue or blue/white wire marked up as "remote", and you need to connect it to this.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  4. #3
    S3Zek's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    407
    Hay mate you need to put eather the blue and white to a switched ignition power or to the blue and white remote wire out of the unit or if the only blue and white wire u can see is in the unit lume splice it or solder it to that

  5. #4
    S3Zek's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    407
    As aragorn said, he replyed while I was trying to type on iPhone lol

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    I actually love you guys. This was exactly what I needed to do, I attached the blue and white wire to the blue wire in the radio's loom and the rear speakers are alive. It's all wired and tidied up now. Considering how much better my car speakers sound now the JL Audio conversion must sound immense.

    Thanks so much everyone.

  7. #6
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Durham NE
    Posts
    576
    Where did you get this PC9-404 cable?
    James
    Silver Audi 8L S3
    97 Fireblade fully restored ...just for summer!
    My old Corrado VR6 Turbo... Click me for the build DIY style!
    and many many cars and bikes in the past!!

  8. #7
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by AudiS3-Turbo View Post
    Where did you get this PC9-404 cable?
    EBay.

  9. #8
    Crazypete00's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    225
    is this cable for the standard audi headunit or for a after market one? and do you have your own aftermarket amp and rear speaker set up or you using the standard ones that came with the car?

    reason i ask is at the moment i have a half amped system, so rear speakers are amped but i want to change these for my own amp and my own speakers so they will run off RCA rather than whats there already. wondering if this cable will fit the standard headunit or do i need after market

 

 

Similar Threads

  1. rear speakers not working?
    By gussyldr in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2010, 23:49
  2. PC9 404 - Wires dont match up?
    By Allen in forum In-Car Entertainment
    Replies: 9
    Last Post: 10th September 2010, 16:53
  3. Replies: 9
    Last Post: 10th June 2010, 08:22
  4. PC9-404 - Help an idiot please!
    By kohoutec in forum In-Car Entertainment
    Replies: 4
    Last Post: 27th September 2009, 20:58
  5. Autoleads PC9-404 For A3
    By Markb in forum In-Car Entertainment
    Replies: 25
    Last Post: 15th August 2004, 14:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO