Monster MotorsportVolks Autos
Page 4 of 15 FirstFirst 123456789101114 ... LastLast
Results 121 to 160 of 571
Like Tree88Likes

Thread: Jay A3 ko3s build

  1. #121
    stevegti2's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    223
    do you live in welling ? or park there on a often basis near the blockbuster and suzuki motorbikes because i see a car that looks alot like this all the time there lol

    steve
    BURN RUBBER NOT YOUR SOUL !

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #122
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Thanks Ben, you thinking day time or afterwork?
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  4. #123
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Quote Originally Posted by stevegti2 View Post
    do you live in welling ? or park there on a often basis near the blockbuster and suzuki motorbikes because i see a car that looks alot like this all the time there lol

    steve
    I have family in welling mate. Occasionally I'm there. Should come say hello next time
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  5. #124
    stevegti2's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    223
    ahhh i see im like 20 doors down same side of road dads place but garage is all mine lol ive seen your car around ill beep next time i see ya a fellow a3 owner rare lol
    BURN RUBBER NOT YOUR SOUL !

  6. #125
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Quote Originally Posted by stevegti2 View Post
    ahhh i see im like 20 doors down same side of road dads place but garage is all mine lol ive seen your car around ill beep next time i see ya a fellow a3 owner rare lol
    Got to stick together... I will keep an eye out for your motor. I think I know where abouts you mean.
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  7. #126
    stevegti2's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    223
    ive got my project car there just a suzuki swift chassis in the garage im always outside lol
    BURN RUBBER NOT YOUR SOUL !

  8. #127
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Me thinks me need a new maf!
    Hope this video works



    Unplugged mag and no different to the engine. What do you think?
    Last edited by Jay A3; 20th August 2012 at 09:00.
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  9. #128
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,900
    You really need to drive it with it off and see how it feels.

    What makes you think its faulty?

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  10. #129
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Quote Originally Posted by aragorn View Post
    You really need to drive it with it off and see how it feels.

    What makes you think its faulty?
    Its idling inconsistently and occasionally it drops idle to 500 revs then cuts out. I thought if the maf was unplugged and the engine didn't do anything then its not working? I will have to take it out for a spin at lunchtime with the maf unplugged to see if it makes any difference

    What else could it be?
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  11. #130
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Ok I unplugged the maf Ang plugged the n75 back in. Took it for a spin and I can't boost past 5psi at all. Idling seems to be the same as when the maf was plugged in. Any ideas??
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  12. #131
    Prawn's Avatar
    My other car is a MINI!!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    9,055
    my AGU will barely run AT ALL with the MAF unplugged, it's not like mE7.5 cars and replies on the MAF much more than the others do. If you're is dodgy I'd get it swapped out asap.

    Do you not get any fault codes when this random boost loss happens?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Prawns TFSI Turbo'd 1.8T Track Car

    But I know nothing so ignore me.

  13. #132
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Yeh it ran ok when the maf was disconnected, idle dropped every so often, but unplugging the maf, can it stop boosting over 5psi?
    Scanned it before and nothing came up. I think the only thig that came up prior to the turbo change was something to the "power train"
    Not got in touch with anyone to scan the car today.
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  14. #133
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,900
    unplugged maf = limp mode = 5psi.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  15. #134
    BENJAMIN's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    459
    Car will still boost past actuator pressure with maf unplugged.

  16. #135
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Didn't think the agu had a limp mode (sorry with the noobie comments)
    Apart from scanning the car for faults are there othe scans I can do? I.e logging specific blocks?
    Or other ways of testing to try and eliminate parts one by one?
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  17. #136
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Ok so I plugged the maf back in and the car is running fine. Boosting normal now, idle bounces slightly. Drops more when stationary and I turn the steering. But the power is there, i am just waiting for it to happen again. It's like Russian roulette at the minute; one day it will run sweet the next who knows!
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  18. #137
    CHEZ's Avatar
    moderately amusing

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    the living room
    Posts
    3,594
    jay! might sound daft! (because i am daft) but when was your fuel filter changed?
    .................................................. ..........


  19. #138
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    About two weeks ago mate..
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  20. #139
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Small Friday update

    Got to spend a little more time diagnosing the car to find out this boost related issue
    The local VAG specialist ran vagcom and tried to test everything he could... maf readings were a little higher than normal as well as fueling but nothing to cause the max 5psi boost.

    Checked all the pipes we could and everything seemed in order... We were really stumped
    He then focused on the N75, checking the pressure to the acutator. All seemed within reason so back to the drawing board.

    Google how we could test the N75 and came to this:
    N75 wastegate actuator valve explained/symptoms. - AudiWorld Forums

    More importantly the bit about testing the ohms
    Warmed the car up and the N75 had a reading of 38.9ohms which is nearly 4 ohms over the tolerance and could be the cause of the intermittent boost. The reading should always be between 25-35ohms whether its cold or hot. So now we have a lead!

    The question now is what can i do to reduce this? This N75 and the previous N75 suffered the same problem, so i dont think changing it again would cure it. I did get suggested to wrap the valve up with some sort of heat shielding.. can that work!?
    I see the logic behind it..."Reducing the heat from the N75 so it doesn't read such high ohms"
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  21. #140
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    I also tried to tidy up the bay a bit more and help reduce the amount of hot air getting sucked in. The bay is hot enough as it is!
    Thanks to S3 Dave for the heatshield, scott B5 and Devon Sign company i got to put this little thing together.

    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  22. #141
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,900
    i seriously doubt the exact resistance of the N75 coil will cause you to have no boost.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  23. #142
    BENJAMIN's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    459
    Buy a maf!

  24. #143
    BENJAMIN's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    459
    When the car starts misbehaving, check the voltage to the n75 valve. Your problem could well be a wiring fault. The n75 gets its power from the 14pin connector block on the inner wing behind the battery, check there's no corrosion or water ingress.

  25. #144
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Ok so it may not exactly be the n75 but somewhere along the lines it's malfunctioning... I will check the wiring tomorrow. I will also check the resistor reading on a cold engine.

    The boost issue seems to happen when the engine is hot. The cutting out / idle could be related to maf or ignition module (yes Benjamin I shall buy a new maf soon)
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  26. #145
    beachbuggy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Surrey
    Posts
    1,727
    Have you run the car with n75 unplugged? Do you get a consistent 5-6 psi when the car is running.

  27. #146
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,156

    Jay A3 Progress Thread

    Any VCDS errors at all? Have you checked any N75 blocks in there, might be helpful.
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  28. #147
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Dan I unpluggedd the n75 and it boosted to 5psi, plugged it back in and unplugged the maf still only got 5psi. Plug all back in and it works fine for now.
    Westy I have tried to scan anything and everything. If you can advise what blocks I should be scanning?
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  29. #148
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,900
    MAF unplugged will almost certainly give you limp mode on an AGU.

    ME7 ECU's might be able to keep boosting with no MAF as it has a seperate boost sensor, but an M3.8 one wont.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  30. #149
    2nd Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    317
    Prawn here:

    Jay: have you checked the N75 wiring into the plug at all? I had the same issue at a trackday recently, car would randomly drop to actuator pressure. thought it was the N75 so swapped it out in the morning, problem still there, eventually pulled back the casing on the wiring to find that the thin strands had cracked and seperated. In close proximity they made contact and I had boost, then every so often due to vibration they'd drift apart and it'd drop to actuator again.

  31. #150
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Thanks chaps. Yeh the wiring is on the agenda today, well that and the mot. I will have a closer inspection this afternoon!
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  32. #151
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    14,900
    Quote Originally Posted by bigal 1 View Post
    Prawn here:

    Jay: have you checked the N75 wiring into the plug at all? I had the same issue at a trackday recently, car would randomly drop to actuator pressure. thought it was the N75 so swapped it out in the morning, problem still there, eventually pulled back the casing on the wiring to find that the thin strands had cracked and seperated. In close proximity they made contact and I had boost, then every so often due to vibration they'd drift apart and it'd drop to actuator again.
    I had this on my old A4, but it did log a fault code for N75 open circuit, intermittent.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  33. #152
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    The code did come up but that was because I had recently unplugged te n75. Cleared it yesterday, ran it and hasn't come back. Although saying tht neither has the boost issue... I will check wires today. When the problem happens again I will scan it to see if the intermittent code comes up.
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  34. #153
    superkarl's Avatar
    MAN OF STEEL

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool/Southport. N west
    Posts
    7,450
    hopefully you'l see a trend of when the boost dies you get the open circuit fault. No one likes tracing faults that are *** impossible to find.
    good luck jay.

  35. #154
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Didn't get a chance to check through the wires and loom today as i had to sort out 2 bald tyre's
    (Outside of them still new but inside both fronts were completely bald)

    Anyway i changed those, and car also went in for an MOT
    Passed with an advisory - my inner track rod was gone... One call to Euro car parts, half an hour later i get a new rod for £15!
    TPS wanted £100+ for the inner track rod and track rod end... So i spent the afternoon changing that with my brother. Not a long jobbie... the Killer bit was removing the old track rod end where it was seized. Out comes the blow torch!!!

    Late in the day and i was unable to go and get the tracking done.. Looks like a job for Tuesday

    Half hour before the garage closed we decided to fit the Lcr splitter
    This was thanks to Karl (Seen it on his car and loved it) and thanks to Benjamin for getting hold of one for me!

    Plenty of self tappers and a bit of trimming: not the best picture but will get some decent ones soon



    I will be doing some long driving this weekend so i will see if the boost problem comes back...
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  36. #155
    StaceyS3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Maldon, Essex
    Posts
    2,037

    Jay A3 Progress Thread

    Nice work mate

    I've really got to get myself a lcr splitter after seeing Karls and now you've reminded me
    Power & Torque 335bhp 285ftlb
    0-60 4.64 1/4 mile 13.02
    My GTX3071r Build Thread
    http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-f...ld-thread.html

  37. #156
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Glad i could help haha
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  38. #157
    Westy's Avatar
    Double Dark Side! Diesel & 8P

    Status
    Online
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cambridgeshire sometimes Hertfordshire
    Posts
    17,156

    Jay A3 Progress Thread

    You two plums! I've had the splitter on my car for ages and you've both seen that loads
    8P A3 TDI - 220bhp - 335lbft
    A3 Maintenance Thread
    Bye bye S3 you will be missed.
    S3 Build Thread







  39. #158
    Jay A3's Avatar
    come fly with me

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Greenhithe, Kent
    Posts
    1,692
    Quote Originally Posted by Westy View Post
    You two plums! I've had the splitter on my car for ages and you've both seen that loads
    i would have noticed if you had turned up to the show on time and parked at the front rather than right at the back! Plus when I look at your front bumper my focus is normally on the stone chips lol.

    Sorry westy I will look next time!
    <Jay A3 build thread>



    241bhp K03s - R Tech

  40. #159
    StaceyS3's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Maldon, Essex
    Posts
    2,037

    Jay A3 Progress Thread

    Quote Originally Posted by Jay A3 View Post
    i would have noticed if you had turned up to the show on time and parked at the front rather than right at the back! Plus when I look at your front bumper my focus is normally on the stone chips lol.

    Sorry westy I will look next time!
    Lol

    Had seen yours Westy as well as others but seeing Karls eventually sold it for me as been thinking about it fir a while and was worried that I'd rip it off with how low mine is, but suppose the selling point was when the mrs agreed I should get one lol
    Power & Torque 335bhp 285ftlb
    0-60 4.64 1/4 mile 13.02
    My GTX3071r Build Thread
    http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-f...ld-thread.html

  41. #160
    deeman88's Avatar
    Watch this space...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    SE London
    Posts
    418
    Wow, I like the amount of progress I see bro. Hope no more lil issues pop up. Have you got the 25mm anti roll bar kit yet?
    My Build Thread... Nothing too special


    Mods: ASN Sticker on Rear Driver Window, Forge 006, KO3s Turbo, Silicone TIP, 3inch Downpipe, Decat, FK Coilovers, Bosch Aero Retrofits, NGK 6458 Sparkplugs.

    To do : Front and Rear 25mm ARB, Strut Brace, Adjustable Droplinks, Poly Red DogBone, Remap, FMIC... to be completed


 

 

Similar Threads

  1. ice build up in A4 Avant Quattro wagon fenders
    By imported_JGalt in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 5th September 2004, 10:46
  2. MOVED: ice build up in A4 Avant Quattro wagon fenders
    By imported_JGalt in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 30th August 2004, 22:49
  3. Build of a new A3 - check points
    By h5djr in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 8th July 2004, 14:16
  4. sellong 2 used KO3's
    By Kevin8086 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 6th February 2004, 12:42
  5. A3/S3 kick builds
    By will_S3 in forum In-Car Entertainment
    Replies: 0
    Last Post: 6th June 2003, 13:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO