EM TuningVolks Autos
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Teesside
    Posts
    31

    S3 fuel pump issues

    Hi Guys hope somebody can help with this one, in the last week my S3 has failed to start on a couple of occasions, evntually It has started but the problem is that the fuel pump is not starting up as you can't hear it purge, the first time I got the rac out and he jacked the car up and hit the petrol tank and car started, the guy said the fuel pump was sticking. 3 days later I had the same problem so I jacked the car up tried hitting the fuel pump several times but no joy and the battery was starting to go down after all the none starts so gave up, after 5 minutes sussing out what to do I tried to start again and it fired straight up.

    Has anyone had this problem ifso what was the cause I'm hoping it might be a dodgy relay but knowing my luck it will be much more expensive.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Teesside
    Posts
    31
    have read a few threads on here now with what sounds like exactly the same problem but none have mentioned getting the problem solved, anyone had it and fixed it, there are no other symtoms just that the pump doesn't prime and the engine doesn't start, I don't really want to spend a fortune changing everything if it's something like the relay or a bad connection etc

  4. #3
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,021
    Have you checked for fault codes?....

    Could well be a relay but the only way to check is to systematically go through the wiring to the pump... I would start with a fault code scan first and then check the wiring at the pump working back from there...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Teesside
    Posts
    31
    I haven't had it scanned so don't know of any error codes, all I can say is that both times this happened once running there are no problems what so ever no unusual noises from pump running smoothly with full power etc and I have been using the car for 2 days since without it happening again but I know it will happen again soon so would rather try and fix it before it does

 

 

Similar Threads

  1. Fuel Pump issues
    By a-list in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 9th November 2010, 20:29
  2. Fuel pump location/snapped fuel pipe eeekkkk
    By takworldwide in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 2nd November 2010, 07:54
  3. S3 fuel pump
    By Paul Laird in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 30th May 2010, 23:00
  4. 1.8t 190 are there any water pump issues on this model?
    By rog190quattro in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 22nd December 2009, 18:50
  5. Fuel Gauge issues
    By Aky in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 23rd July 2008, 13:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO