EM TuningVolks Autos
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764

    Ive changed my HID bulbs and now one takes a few goes to come on????

    I bought a pair of 6000k bulbs for my head lights and since fitting them the drivers one takes a a few turns on and off to come on.
    Is this down to the bulb or the balast pack on its way out??
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Edinburgh
    Posts
    144
    have you tried switching bulbs from side to side? - that would surely rule out the bulbs.. just a thought.
    * 2013 BMW 116d M Sport: current
    * 2002 Audi A3 1.8T Sport (8L): current
    * 2003 Mercedes Benz C200K Avantgarde SE (W203): current
    * 1998 BMW Z3 2.8 Roadster (E36/7): now sold
    * 1998 BMW 316i Compact (E36): now crushed!!

  4. #3
    Darren4's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Surrey
    Posts
    186
    Are you sure the connectors fitted in properly? Also do you get a warning bulb come on in the dashboard when u turn them on?

  5. #4
    Paullie's Avatar
    Banana Menace!

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    2,088
    It will be the ballast, Paul. If it was the bulb, it probably wouldn't light up at all. The ballast is intermittently failing to ignite, so will probably need to be replaced at some point. Same thing happened to the HIDS DIRECT 6000K D2S kit I fitted in my last car, ..used to have to switch lights off and on again to get my driver's side to light up. I swapped over to a kit from www.xenonshop.co.uk in the end and it was much better quality in every way and my Xenons never let me down again. HTH. Paula x
    MY10 S3 8P3 S-TRONIC, IMOLA YELLOW
    SHARK PERFORMANCE STAGE 2
    - GONE BUT NOT FORGOTTEN!

  6. #5
    Dani_B19's Avatar
    Audi-sports own special child.

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Barnsley
    Posts
    7,233
    Paul its common. All 8ls i know off with aftermarket bulbs do it. Mines the same and ive had mine in for the last 2 years, youll find it only happens this time of year when the temp starts to drop.
    Driving the most secretive S3 on ASN

  7. #6
    s3dave's Avatar
    TFSI Hybrid

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    west yorks
    Posts
    10,121
    yeah mine do it every so often, a quick flick of the switch soon sorts it, annoying but you get used to it, mine are the same as paullies first ones too

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    S.E. Melbourne/ Australia
    Posts
    146
    Same here on my TT and yes, driver side as well.
    2000 Brilliant Black TT Quattro.
    2010 Daytona Grey TTRS.

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Killarney, Ireland
    Posts
    75
    Had the same problem with my wifes car, intermittent problem where one or other light wouldn't light up, every twenty goes or so, until one day one of the bulbs blew. Got a new set and just replaced the pair, as the light from the new bulbs were ever so slightly different from the old ones, and haven't had the problem since. So mightn't just be the ballast as suggested. You could just try the bulbs, they aren't that expensive and you'll probably need spare bulbs anyway at some stage.

  10. #9
    S3quatt's Avatar
    Flat Oot like a ducks Foot

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sunny Scotland
    Posts
    595
    Defo the Ballast!
    ...... Now this one's MUCH better!...

  11. #10
    Brendan12's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    Birmingham
    Posts
    142
    My passenger side one does it all the time.
    Now - Ford Focus RS (305 bhp) - 2009

    Previous Cars

    A4 2.0 TFSi S-Line (251 bhp) - 2005
    Audi A3 3.2 Quattro Sport (250 bhp) - 2004
    Ford Fiesta ST (150 bhp) - 2006
    Ford Focus ST2 (290 bhp) - 2009
    Skoda Octavia vrS (215 bhp) - 2001
    Volkswagen Golf GTi Turbo (230 bhp) - 2001

  12. #11
    DJ_Troopa's Avatar
    K1 Driver

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West London
    Posts
    1,737

    My Social Networking

    Visit DJ_Troopa's Instagram Channel
    Paul - Where did you get the bulbs from?

    I have the same thing. I got 8000k bulbs off Ebay and they do the same thing, probably because they're a cheap brand. They've always done this for the past 2 years!

    Here's the trick.....

    Turn the switch on full to put headlights on, bulb warning thing will come up but ignore it, just leave the switch there in that position for 15secs, after 15secs turn switch 1 notch back to sidelights and flick back to headlights and watch how it will work Saves you flicking the switch on and off like crazy!
    Inferi Black Cupra K1

    Click here for more Troo-Pics!


  13. #12
    fran-s3's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,090
    I'm having the same issue mine on mine. Bought a pair from Ebay to and had to send 2 back for replacements! Same symptoms not coming on all the time and when they do eventually they flicker for about 5secs when they do turn on... Eventually they failed to come on at all when they do this. Getting tired of sending them back for replacements so bitten the bullet and bought some decent ones from: High Quality D2S Upgrade Xenon HID Headlight Bulb - 6000k...

    Last time I buy a cheap £20 pair from Ebay.

    PS Wasn't the ballast as tested my bulb on both sides...
    Last edited by fran-s3; 7th November 2011 at 14:35.

  14. #13
    S3 Paul's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,764
    Quote Originally Posted by DJ_Troopa View Post
    Paul - Where did you get the bulbs from?

    I have the same thing. I got 8000k bulbs off Ebay and they do the same thing, probably because they're a cheap brand. They've always done this for the past 2 years!

    Here's the trick.....

    Turn the switch on full to put headlights on, bulb warning thing will come up but ignore it, just leave the switch there in that position for 15secs, after 15secs turn switch 1 notch back to sidelights and flick back to headlights and watch how it will work Saves you flicking the switch on and off like crazy!
    Thanks mate,
    I did this today and... it worked !
    Finaly i willnt look like a dogger looking for action when leaving a dark car park anymore !!
    Noggy Blue 2001 S3

    I ask questions because i change my mind so much. If i ask questions you have already covered... just leave it be?

  15. #14
    jojo's Avatar
    S3 Drift King!

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Solihull, Midlands
    Posts
    25,511
    Just for reference, both S3's I have owned does this when it goes cold, I've found that if I fire the car up and let it idle for 10-15secs first before flicking the lights on usually lights up both sides.



    99' Audi S3(APY) - Brilliant Black Click>>>Going Sideways vid!
    You've got to have a laugh! For Sale:LCR Brakes - £400



 

 

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 6th June 2011, 15:25
  2. Changed dash bulbs now no Mileage display
    By dentsy in forum General Technical / How To
    Replies: 1
    Last Post: 30th July 2010, 18:50
  3. D2S HID Bulbs, what do you have?
    By Andrew@A.L.D in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 11
    Last Post: 17th June 2010, 13:05
  4. Anyone with xenons changed sidelight bulbs?
    By latta1989 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 20th February 2010, 22:21
  5. Changed Stop light bulbs for LED's
    By imported_ChristianF in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 30th March 2005, 18:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO