Monster MotorsportEM Tuning
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    jay1601's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    kingsclere
    Posts
    1,247

    engine problem need some advice/ help

    Made a post a few days ago, about my engine has developed a problem. Its getting more common now. When pulling away for a second has no power feels like its stalled. Or sometimes when putting a bit more load on the engine. 3rd/4th up a steep hill. It only does it at times, and some times it can be fine. Its got full service history. Oil changed every 6 month or 5K which ever first. All new filters and plugs sept 2010

    Its not showing up any fault code. Will sit on -20 vac and will still boost as normal.

    Anyone got any idea?
    Thanks Jay
    Audi A3 8L 1.8T breaking.
    front bumper, impact bar, slam panel, full engine and loom sold.
    everything else for sale.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    beachbuggy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Surrey
    Posts
    1,745
    Check for air leaks. if there's a leak in the intake or vac pipes, you'll get a flat spot.

  4. #3
    jay1601's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    kingsclere
    Posts
    1,247
    All the vac pipes have been replaced for silicone not really a flat spot, its a almost total loss of power for a split second then its fine again.
    Audi A3 8L 1.8T breaking.
    front bumper, impact bar, slam panel, full engine and loom sold.
    everything else for sale.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO