Badger5AH Fabrications
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    77

    new car...few probs

    i've got a 2001 A3 1.8 non turbo and it has a few issues:-

    1: when starting the car, it starts fine but theres a squeal for about 5 second, is this a belt slipping?
    2: temp gauge doesnt really work, it has started to move a couple of times but always just goes back down.
    3: rear wiper doesnt work at all and neither does the screenwash thing on the back.

    thats all for now but i'm sure there will be more...

    cheers, Scott

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    652
    1. most likely, belt to left of engine. very very easy to change and self adjusting. does it do it more when damp? not sure if just replacing belt should fix it or if you need tensioner too. someone else with more experience can advise.
    2. try CTS, then thermostat. do a search, lots of topics!
    3. not sure on this one. does washer buzz in engine when you use it? or nothing at all? the pipes pop off quite often. not sure why not working, checked fuse?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO