Volks AutosSky Insurance
Results 1 to 7 of 7

Thread: HELP!!!!

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sheffield
    Posts
    4

    HELP!!!!

    My A3 1.8t 51 plate....was running great all day went into a carpark for 30 mins came out and car struggled to start...got it going after a while but engine managment light is on? Car seems to be running normally after I get it to fire up. Got it home and went out after about an hour same problem car won't fire up?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    Quote Originally Posted by mark1960 View Post
    My A3 1.8t 51 plate....was running great all day went into a carpark for 30 mins came out and car struggled to start...got it going after a while but engine managment light is on? Car seems to be running normally after I get it to fire up. Got it home and went out after about an hour same problem car won't fire up?
    Really, if the EML is on you need to get it fault scanned.

    Off the bat, I would suspect the Coolant Temp Sender unit personally, but that's guesswork.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sheffield
    Posts
    4
    Thanks for that....My car is in the body shop at the moment will get it checked out on its return...Damn those left hand drive foreign trucks!!!!!

  5. #4
    DaveA3's Avatar
    Audi A-Trizzle!

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Milton Keynes
    Posts
    2,378
    a truck hit u?

    Audi A3 1.8T Sport (AGU) - 2000
    Engine: Carbonio CAI/Jetex JR Hybrid Induction, Forge 007p DV, Forge TIP, Longlife S/S Custom Exhaust system, R-Tech Stage 1 Remap, Creation Motorsport Boost Pipe Kit.
    Exterior and Chassis: 18" Cades Tyrus, Euro Wipers, low on JOM Coilovers, Eibach Front & Rear ARB's, Black Angel Eye Headlights, 6000K HID's, S3 Brakes.
    For Sale PM ME - £2500 Mods Inc

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,947
    if you need it scanning im in sheffield give me a pm

  7. #6
    jay1601's Avatar
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    kingsclere
    Posts
    1,234
    mine was doing this aswell (just not any lights coming on) fault scanner it, and as Welly said, turned out to be the coolant temp sensor. cheap fix, around 13 from ebay
    Audi A3 8L 1.8T breaking.
    front bumper, impact bar, slam panel, full engine and loom sold.
    everything else for sale.

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sheffield
    Posts
    4
    Thanks guys... Yes I was doing 69.9 mph! in the middle lane of the M1 with cars going past me in the fast lane and a foreign truck decided to pull out and didnt see me.... He said I was in his blind spot...Me thinks he was just blind!!!!! Car due back in 3 weeks with new front wing, Door, Door mirror, and back panel..Only 25.00 short of being written off!....

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO