Sky InsuranceJMB Retrofits
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Woking, Surrey
    Posts
    131

    Strange Acceleration Behaviour

    Hi guys. So I've had this little issue since I replaced my faulty MAF sensor with a sparkly new one. I get the feeling it may have something to do with having the N249 bypass but I'm hoping someone can enlighten me more.

    When accelerating hard (noticable from about 3k upwards) and lift off the accelerator, obviously I hear the DV kick in and divert pressure, but I get a little acceleration surge. This has the effect of feeling a bit like a single kangaroo jump for want of a better explanation.

    Any ideas? Spec in the sig.
    2001 (Y) Audi S3 AMK | Forge 007p | H&R ARBs | Powerflex Bushes All Round | Badger5 3" TIP & Jetex JR Filter | R-Tech Stage 1 Map | Brembo 4-Pot Callipers (Monoblock from Clio 197) with Ferodo DS2500 & EBC Ultimax Discs | N249 Bypass | Milltek Cat Back Non-Res Special Tips

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    luke2702's Avatar
    2nd Gear
    Chopper Challenge Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Bolton
    Posts
    446
    Mine does the same, i have replaced clutch switch and still does it. There are a couply of threads but with no conclusion to what problem can be....
    2002 S3 8L, FORGE 007, R-TECH RE-MAPP, MILTEK CAT BACK NON-RESONATED, JETEX CONE FILTER AND 260 BHP ISH.......

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Woking, Surrey
    Posts
    131
    I had a similar problem with the clutch switch myself, but that was only when changing gear (i.e. depressing the clutch). Replacing the clutch switch fixed it, but only when I had fully depressed the switch a couple of times by hand and then sellotaped (yes sellotaped) it into a secure position as it was able to move about in the mounting quite easily. That disappeared after that.

    This new problem is when lifting off the accelerator at any time, be it to change gear or to simply slow down (no clutch involved). It's as though it is related to boost pressure. I wonder if it may be to do with the fact I had to T-Piece the DV line from the intake manifold to the FPR line after I *ahem* snapped the nipple.
    2001 (Y) Audi S3 AMK | Forge 007p | H&R ARBs | Powerflex Bushes All Round | Badger5 3" TIP & Jetex JR Filter | R-Tech Stage 1 Map | Brembo 4-Pot Callipers (Monoblock from Clio 197) with Ferodo DS2500 & EBC Ultimax Discs | N249 Bypass | Milltek Cat Back Non-Res Special Tips

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO