Volks AutosJMB Retrofits
Results 1 to 7 of 7

Thread: Jubilee Clip

  1. #1
    MURRAYS444's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Edinburgh
    Posts
    789

    Jubilee Clip

    Really shook up about this, I was driving down the motorway and heard a pop and had no boost all that happened when trying to accelerate I was just getting a whistling noise. I took the next exit and I was starting to fear the worst my mate in the car said it will be the clip from the hose going to the charge pipe coming off and when I checked he was right but the jubilee clip was missing luckily enough there was a B&Q near us and I got a new jubilee clip but does anyone know what silicone pipe I could get to replace the exciting hose as it is located above the belt???

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    barters3's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Posts
    440
    i dont think the hose is generally the weak point. unless its visibly split i would just replace the clip for a decent jubilee or forge item. there are very high performance clips out there but in my opinion if your running a standard engine it would be over kill as they are quite pricey.

  4. #3
    MURRAYS444's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Edinburgh
    Posts
    789
    Yeah the same thing happened after I got my car back from Audi was thinking of replacing the hoses for silicone ones but not sure if it would be worth it!

  5. #4
    S3KO4's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    London
    Posts
    850
    Best to tighten the clips when the hose is warm that way it wont leak, it happened to me yesterday, booting it on third, while a bmw 645ci went past and bang, but I knew it was one of the intercooler hoses, turned out it was the one that goes to the charge pipe on the intercooler side so pushed it back in somehow but couldn't do the clip, just drove home off boost, until this morning I removed the headlight to clean the hose and use a stronger clip. then happy days.
    S3-8L REVO stage 2, Milltek, 3" DP & custom 3" decat, RS2 spark plugs, 4 bar FPR, Green-Cotton uprated upper/lower boost hose & TIP, Front Zimmerman & Ferrodo. LCR spliter. boost gauge, smoothed AB. Aero blades, H&R 5mm spacers. Best time 14.03sec, 0-62 in 5.7sec. 207gs @ 25psi , polished inlet mani. VAGCOM 805.1

  6. #5
    Ross_S4

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dundee
    Posts
    718
    ScottM4 -

    Which hose was this that popped off mate as there are four connected to the boost pipe? Since you say above the belt I assume it is the hose going from the boost pipe to the offside intercooler?
    Also, if you tighten your clip when everything is warm you will not get the best bite. When warm you are putting a cold hose clamp onto a hot system where everything has expanded (albeit not by much).
    When you turn off everything else is going to contract again as it cools but the hose clamp will not contract as much.
    Make sure and take the hose off where it popped off and clean the mating surfaces carefully making sure to get all oily traces off, use a new clamp and you should be okay mate.

  7. #6
    <tuffty/>'s Avatar
    Badger 5 Edition

    Status
    Online
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    15,572
    JCS Hi-Grip clips are one of the best out there... use them all the time and they are the ones Forge supply... sadly they are not cheap in stainless steel but you can tighten them much tighter than std jubilee clips without getting the 'click of death' and they give better feedback as to when they are about to go as tight as you need them than t-bolt clips which will continue to tighten until its cut our hose and pipe in half!

    OEM clips are made of cheese...

    <tuffty/>
    Silver 2001 AMK S3. Silver alcantara interior... now with added powarrrrrrrr, torques. VAGCOM + KII-USB. >> My build thread...

  8. #7
    MURRAYS444's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Edinburgh
    Posts
    789
    Changed the Clip as soon as it happened tbh but was just worried where the other clip went to just worried it got caught up in the belt the clip I got was out of B&Q I know it sounds a bit DIY but it was at 7:30 0n a sunday night and was the only place open lol!!!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO