Volks AutosChris Nott
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    mad max's Avatar
    sixth gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    beyond the thunder dome
    Posts
    335

    loosing boost again

    in june took the car to amd cos it was loosing boost.they replaced the turbo hose and diverter valve and for six weeks the car has run well.or so i thought as my wife drives it most of the time.the other day i gave it welly and the car seems all revs and hardly any boost again.im hoping this is something simple like a clip has worked loose holding the hose in place any thoughts lads as this is starting to drive me mad.
    S3 TUNED AT MRC

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,990
    personally i would get yaself a nice small bright torch and go on the hunt, most of the pipework under the bonnet will relate to boost hoses in one way shape or form so just check is all id say, if you cant find anything then pay a garage half hours labour to wack it on the ramp and have a look themselves, let them tell you what bit it is then do it yourself...thats what i do at JBS if im struggling
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Grey Triumph Sprint 1050 ST
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  4. #3
    mad max's Avatar
    sixth gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    beyond the thunder dome
    Posts
    335
    the frustrating thing is when i picked it up from amd and drove it home again seemed fine plenty of boost,high revs had gone.just plenty of boost and from low down in the rev range.surely another pipe couldnt have gone in that six weeks
    S3 TUNED AT MRC

  5. #4
    1animal1's Avatar
    The Clar!! it mouves!!!

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sheffield
    Posts
    9,990
    anything can happen with an S3 haha...ive had 4 since owning mine and still think i have another on the horizon
    Xbox 360 gamer ID : Timffy

    Grey Triumph Sprint 1050 ST
    Silver BMW 535D Tourer - Fully loaded 340BHP 700NM torque
    2009 8P3 S3 Brilliant Red - Sold
    2001 F/L S3 Dolphin Grey - Sold
    1999 Pre F/L Silver A3 1.8T - Sold

  6. #5
    Jacko4130's Avatar
    Goodie Gum Drops

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    mansfield
    Posts
    839
    You need to get the boost pipes pressure tested really, had mine mapped and it started spliting hoses, I seen a 10 plate A4 that had a map and split a hose so you never know really.
    Black S3

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    7
    ello im new to this but i bet it is your hall sensor ( camshalf senor ) it is under the black camshalf cover easy to get to there will be two bolts holeding it to the engine try that im very sure it will help but go to a scrappy and try one from there

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO