Monster MotorsportSky Insurance
Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444

    belt slipping noise when car is cold

    not to sure if it is belt or not. put it sound like th ebelt is slipping when i start the car up from cold. like its only for about a second then stops.has anybody else had this problem? thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,357

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    From cold?

    What car, engine size,engine code, age?

  4. #3
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    hi a3 8l 1.6 . i read ver some of the threads and it might be the starter motor?? so annoying gettin alot of problemms with mycar

  5. #4
    voorhees's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leafy Warwickshire
    Posts
    14,626
    It might just be damp/condensation causing it to slip ?

  6. #5
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    not to sure mate.its always done it when its cold or when its sa there for aover 5 hours. when it turns over and soon as the engine runs then the noise appears for about a second then goes away sounds like a belt but i wouldnt know.could be starter motor.

  7. #6
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    Quote Originally Posted by audi-tk View Post
    not to sure mate.its always done it when its cold or when its sa there for aover 5 hours. when it turns over and soon as the engine runs then the noise appears for about a second then goes away sounds like a belt but i wouldnt know.could be starter motor.
    The good old VAG lazy tarter could be the culprit...
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  8. #7
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,357

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    SAI on that car?

  9. #8
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    Quote Originally Posted by Byzan A4 View Post
    SAI on that car?
    Don't think there is on the 1.6.... Not sure though.

    And if the SAI, it would last longer than that time frame I would think.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  10. #9
    ptr
    ptr's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    129
    Quote Originally Posted by Welly View Post
    The good old VAG lazy tarter could be the culprit...
    Just replaced my starter motor due to it making a horrific noise on ignition, seems a fairly common problem as the car gets older the solenoid has trouble disengaging the starter leading to some scary sounds!

  11. #10
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    Quote Originally Posted by ptr View Post
    Just replaced my starter motor due to it making a horrific noise on ignition, seems a fairly common problem as the car gets older the solenoid has trouble disengaging the starter leading to some scary sounds!
    Oh yes, don't they ever. Mine on my A3 went, and I ended up replacing it in the end. Mine was a crack in the casing allowing damp in and it was in the winter which just shafted it.

    Metal grindy scary noises.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  12. #11
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    thanls for the replies/ um whats SAI? im pretty sure it is the starter motor. i dont think anything on the car has been replaced to be honest. how much are starter motors roughly if ya know at the top of ya head peple .thanks

  13. #12
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  14. #13
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    thanks alot. wuld you recomend buyin parts like this from egay though? or a proper parts shop?

  15. #14
    Welly's Avatar
    Testing dodgy Chinese gear...

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    10,680
    Quote Originally Posted by audi-tk View Post
    thanks alot. wuld you recomend buyin parts like this from egay though? or a proper parts shop?
    I get most of my stuff from the bay mate, and not had any problems as yet! Just my two cents, you do what you feel is best, it's your money at the end of the day.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    "Marriage is like a coffin and each kid is another nail."
    Homer Simpson

    Quote Originally Posted by Prawn View Post
    Wellyboots, you are quite literally my most favourite pikey in the entire world




  16. #15
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    yeh .thing is a brought a starter motor for my xr2i and it went faulty after 1 week and that was from ebay.but the 1 u showed me looks liek its from a proper ebay shop.ill take a look into it cheers for the help

  17. #16
    Chugger

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    North Devon
    Posts
    2,716
    mine did this when powersteering fluid was leaking...
    57 A3 2.0 TDI Sportback (140)

  18. #17
    audi-tk's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    bedfordshire
    Posts
    444
    hmm what jus in the cold stages or morning times? sterring doesnt seem any different though.
    CAR IS GONNA BE LOOKING SWEEEET :D

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO