Volks AutosMonster Motorsport
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Durham NE
    Posts
    575

    Can someone tell me where the Longitudinal Acceleration Sensor lives?

    as above,mine is playing up and i dont know were it lives?

    cheers
    James
    Silver Audi 8L S3
    97 Fireblade fully restored ...just for summer!
    My old Corrado VR6 Turbo... Click me for the build DIY style!
    and many many cars and bikes in the past!!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    S3 TAM's Avatar
    Pocket now empty

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    London & Hertfordshire
    Posts
    621
    dont hold me to this but i think its some where behind the dash or around steering wheel.
    Again not 100% sure.
    Revo Stage 2 with all the Gear
    BHP = 274 / Torque = 293




  4. #3
    finesse's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London / Anglia
    Posts
    2,814

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    Surrey
    Posts
    175
    Think prefacelift cars have both the longitundinal and latteral ones under the steering and on facelift cars the longitudinal one is behind the glove box on a golden metal bracket.
    Audi S3 2001. Black on Black. OE Sat Nav/Freeview. Bose. 18" Audi/BBS Splits. 10+16mm Spacers. KW Coilovers. Forge DV,tip and intercooler pipes. KnN Panel Filter. Oh and the essential Re-map. GONE

  6. #5
    Chlippo's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Canada/USA/Lebanon
    Posts
    654
    passenger side, behind and a bit under the glove box. If you are sitting in the passenger seat, it will be just around your left knee.

    lol i cant describe better
    Audi S3 AMK
    Relentless-Manifold, Relentless-3" downpipe decat, Forge 007 DV, autobahn88 TIP, K&N Panel filter, EBC yellowstuff brake pads, R32 ARB, Custom column dual gauge pod...waiting for a remap!

    For help/info/pricing on xs manifold and downpipe pm me (not affiliated, nor a reseller trader, just an enthusiast!)

  7. #6
    S3KO4's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    London
    Posts
    850
    mine is broken, I think it is located in the passenger wheel arch, on just behind the shocks. you can't miss it. I could be wrong.
    S3-8L REVO stage 2, Milltek, 3" DP & custom 3" decat, RS2 spark plugs, 4 bar FPR, Green-Cotton uprated upper/lower boost hose & TIP, Front Zimmerman & Ferrodo. LCR spliter. boost gauge, smoothed AB. Aero blades, H&R 5mm spacers. Best time 14.03sec, 0-62 in 5.7sec. 207gs @ 25psi , polished inlet mani. VAGCOM 805.1

  8. #7
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Durham NE
    Posts
    575
    Fantastic info folks thanks tried to reset them but in vagcom the on/off does not work and i use the full registered ross tech cable etc,but on the audi forum he uses the older 311 version? its not a permanent fault,the light comes on every now and again,logs no codes unless you plug it in to vagcom before switching the ignition off.

    Still i have a old cable at work so will give it a go,thanks again folks!
    James
    Silver Audi 8L S3
    97 Fireblade fully restored ...just for summer!
    My old Corrado VR6 Turbo... Click me for the build DIY style!
    and many many cars and bikes in the past!!

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    99
    Quote Originally Posted by AudiS3-Turbo View Post
    Fantastic info folks thanks tried to reset them but in vagcom the on/off does not work and i use the full registered ross tech cable etc,but on the audi forum he uses the older 311 version? its not a permanent fault,the light comes on every now and again,logs no codes unless you plug it in to vagcom before switching the ignition off.

    Still i have a old cable at work so will give it a go,thanks again folks!
    Hi mate, i literally just cured this problem on my 2001 AMK S3, i replaced the lateral sensor as this was gone on mine and if you follow the instructions on ross tech it will hopefully reset, if not im afraid you might have to change it and is known as YAW sensor (i think), when you follow instructions and you go to basic settings then choose 066 for example and press 'go' that is what resets it. i didnt have a on off button either,

    it is mounted under the steering wheel on the steering column drivers side obviously (thats if your car is 2001 or above)

    hope this helps
    2001 AMK S3, Black, Lowered, 18" RS4 Diamond cut and Black Polished Alloys

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO